Profil

Profile photo ofjoakim.weman.5265

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Romanförfattare
Mitt författarskap
Älskar du historiska romaner? Att förlora dig själv i en annan tid och en annan värld? Som är främmande men där samtidigt det mänskliga lidandet, lyckan och passionerna är så lika våra egna? Då ska du anlita Joakim Weman! Jag har gett ut en roman, Änglarnas bukt, som utspelar sig i Frankrike på 1850-talet, under det andra kejsardömet. Vi får följa Meg och Algernon, två unga människor vars liv kommer i vägen för tidens dramatiska storpolitik. Den fristående fortsättningen, 1870, utkommer på hösten 2024.

Jag skriver romaner med fokus på historiska romaner. Min första roman Änglarnas bukt kom ut på Lava förlag i maj 2023. Den är första delen i en planerad serie om fem romaner. Del två, 1870, utkommer på hösten 2024. Jag arbetar även med en ny serie historiska romaner som bygger på Gustav Vasas liv.
Region
Stockholm
Änglarnas bukt
9789189723917
Änglarnas bukt utspelar sig i Frankrike på 1850-talet, under det andra kejsardömet. Vi får följa Meg och Algernon, två unga människor vars liv kommer i vägen för tidens dramatiska storpolitik. Krig, fred, kärlek och död från Paris till Nice under de år då nationalismen och järnvägarna spreds över kontinenten.