Profil

Profile photo ofkersti.vikstrom.3124

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Drama, Fantasy, Novellförfattare, Poesi, Realism, Religion, Romanförfattare, Thriller, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Jag bor i Mora men arbetar som verksamhetsledare i ett Arbetsintegrerat socialt företag i Älvdalen. Jag är utbildad diakon men har också många års erfarenhet som handläggare på Arbetsförmedlingen. Mina texter är inspirerade av verkliga möten med människor i utsatthet och utanförskap men också av mina egna upplevelser av mobbning och psykisk ohälsa. En journalist placerade mina romaner i kategorin "Feelbad", om det nu finns en sådan, det vill säga att de bitvis är ganska mörka. Själv brukar jag ibland kalla dem för socialrealistiska sagor. Jag använder fantasins glasögon för att beskriva sådant jag mött i verkligheten.

Ett författarbesök av mig kan se ut lite olika beroende på målgruppen och önskemål.
* För ungdomar och/eller vuxna: Några timmars skrivarverkstad där jag varvar skrivtips med berättande om min bakgrund med mobbning och att växa upp i en dysfunktionell familj och hur jag till sist gjorde verklighet av min dröm att skriva, eller bara det senare utan skrivarverkstad.
* För vuxna: Jag berättar om hur jag inspirerades av den medeltida Disasagan och en Helgestripp till att skriva mina dystopier URNA och Projekt Ivarsliden.
*För vuxna: "De trasigas källa" - ett program med texter för stillhet och eftertanke.
Region
Dalarna
Vitterstigar
978-91-7885-118-8
Vitterstigar är en Fantasyberättelse för ungdomar 12 - 15 år inspirerad av nordisk folktro. Berättelsen utspelar sig i kungariket Höstmarken där människorna har drivit bort alla väsen ur landet med förödande konsekvenser för allt levande. Fyra ungdomar möts för att göra tjänst vid Gränsvakten. En av dem är Sigrid, rikets kronprinsessa som just upptäckt att hela hennes liv är en lögn. Och hos de underjordiska drömmer Silverstrimma i natten om att återskapa De gamla stigarnas tid. Det är början på en rad händelser som innebär att både människor och väsen måste söka sig till nya stigar eller gå under.
URNA
978-91-89397-34-7
En thriller i högt tempo om de människor som i politiken ofta benämns som "utanför". Ett spänningsfyllt, dystopiskt mardrömsscenario om spioneri, lönnmord och moraliska ödesval.
Vuxen/Unga vuxna-bok.
Projekt Ivarsliden
978-91-89706-61-3
Fristående fortsättning på URNA. En thriller i högt tempo om maktspelet kring naturresurser och ekonomi, där den lilla människan hamnar i kläm. Men det är också en berättelse om skuld, skam och försoning. Och om att våga tro på kärlek och vänskap mitt i en osäker tillvaro.
Vuxen/Unga vuxna- bok.