Profil

Profile photo oflena.wall.6890

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare
Mitt författarskap
Lena Wall jobbar som bibliotekarie på en högstadieskola till vardags. Det är först på senare år som hon har blivit författare.
I ett SFI-projekt inom Region Blekinge fann hon hjälten i sin första bok Samir hittar hem. Den handlar om både nutidshistoria, invandringsfrågor och ett campingäventyr de djupa skogarna i södra Sverige. Den passar för 9-12 års åldern och är bra att prata med barn om viktiga ämnen som empati och att ställa upp för varandra.

Nästa bok, Nära Hjärtat, kom ut 2022 och handlar om några elever i en klass på högstadiet. Deras med- och motgångar, vänskap och första pirriga kärleken, mobbning men också försoning och förlåtelse. Den är också för barn i 9-12 års åldern.
Båda böckerna är utgivna på Idus Förlag.

Vid sidan om författarskapet är hon även intresserad av dans och trädgårdsarbete, allt för att hålla kroppen och trädgården i trim.

Lena håller föreläsningar om sina böcker, och hur de kom till. Hon berättar om skrivprocessen och vad hon lärt sig på vägen. Att dra nytta av sin kreativitet och att våga följa sina drömmar. Vid önskemål kan Lena även hålla workshops i kreativt skapande där hon delar med sig av sina egna verktyg och erfarenheter i skapandeprocessen.


Publicerade verk:
Samir hittar hem (Idus Förlag 2021)
Nära Hjärtat (Idus Förlag 2022)
Region
Blekinge
Samir hittar hem
9789176340899
Äntligen hade Alma fått svar från den mystiska person som besökt deras uterum nattetid. Nu hade hon dock fått ett annat problem. Skulle hon berätta för bästa vännen Vera, eller skulle hon behålla Sams hemlighet för sig själv?

När Samirs familj får beskedet från Migrationsverket att de måste tillbaka till Afghanistan, vänds hela deras tillvaro upp och ner. Samir, eller Sam som han själv vill kalla sig, beslutar sig för att göra det yttersta för att rädda sin familj. Kanske till och med offra sitt liv.

Samir hittar hem är en berättelse om mod, vänskap och att få syn på sina egna fördomar.
Den passar bra att använda i skolorna för att prata om empati, invandringsfrågor, vänskap och att ställa upp för varandra.
Kostnadsfri lärarhandledning finns att ladda ner här: https://www.idusforlag.se/press/lararhandledning_samir_hittar_hem.pdf

Samir hittar hem fick Ronneby kommuns Kulturstipendium 2021
Nära Hjärtat
9789176347768
Olivia är tyst mest hela tiden sedan pappa övergav familjen. Hon vill inte, kan inte, prata om hur jobbigt allt är: att mamma inte har några pengar, att killarna retas i skolan och att hon rodnar så fort någon tittar på henne. Tur att Olivia har bästisen Hanna som alltid säger vad hon tycker och tänker.

En dag börjar en ny kille i klassen. Han heter Alex och är också tystlåten av sig, precis som Olivia. Men han har fina ögon, och verkar se henne på ett sätt som ingen annan gör. Kanske har de mer gemensamt än vad de först kunnat tro?

Den första pirriga kärleken gör vänskapen komplicerad för Olivia och Hanna, de blir båda kära i Alex, den nye killen!
Alex å sin sida är väldigt hemlighetsfull och vågar inte berätta vad som hänt på hans gamla skola där han utsattes för grov mobbning.

Nära hjärtat är en bok om vänskap, mobbning och att stå upp för varandra när den som utsätts inte själv kan eller vågar.
Den är för barn i 9-12 års åldern, och bra att använda i skolan för att prata om dessa viktiga ämnen.