Profil

Profile photo oflina.hjalmarsson.4882

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Feelgood, Komedi, Romanförfattare, Thriller
Mitt författarskap
Jag har skrivit mycket i hela mitt liv, i olika former, professionellt och på fritiden. I somras gav jag ut min första roman, relationsthrillern Vad du inte vet .... Men skrivande har jag alltid ägnat mig åt. Jag har skrivit tidningsartiklar, manus till TV-produktioner, analyser, akademiska uppsatser och rapporter till regeringen.

Vid sidan av mitt skrivande, jobbar jag som konsult och förändringsledare. I jobbet ingår att föreläsa för små och stora grupper, att facilitera workshops och utbildningar. Jag har även hållit i utbildningar i kommunikation och skrivande utomlands.

Nu jobbar jag på mitt andra romanmanus. Det blir antingen en till psykologisk thriller i samma anda som debuten, eller faktiskt en feelgood-historia med humoristiska inslag. Jag filar på båda parallellt nu, så får vi se hur det landar.

Jag bor i Stockholm, men är uppväxt i Umeå och har även bott & arbetat i England och Sydafrika.
Region
Stockholm
Vad du inte vet …
9789189199279
En blå väska med den kryptiska frågan "Vad vet du egentligen?" dyker upp utanför Annikas och Martins dörr i villaidyllen. De får snart ta emot fler anonyma meddelanden som skapar oro i deras annars trygga relation. Kan Annika verkligen lita på Martin? Att hennes dotter Mia är rädd för barnvakten gör inte situationen lättare. Annika är dessutom mån om att dölja händelser från det förflutna som, om sanningen kommer fram, kan äventyra allt som är viktigt för henne.

Martins kollega Nora och polisen Siri väntar sitt andra barn. Siris tankar på barnet för henne tillbaka till en gammal utredning som lades ner. När hon börjar nysta i fallet stöter hon på motstånd hos den drabbade familjen, som bara vill bli lämnad i fred. Trots att Nora ber henne ta det lugnt är det något som gör att hon inte kan släppa fallet. Finns det ett samband med det som händer Martin och Annika?

Vad du inte vet... är Lina Hjalmarssons debutroman och en relationsthriller som ger kalla kårar. Boken vill väcka tankar och frågor kring relationer & vad det innebär att vara förälder.