Profil

Profile photo oflina.kumlin.4211

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Arkitektur, Romanförfattare, Samhällsvetenskap
Mitt författarskap
Författare, föreläsare och planeringsarkitekt. Född och uppvuxen i Huddinge i södra Stockholm. Bor sedan 2022 i Nyköping.

Jag arrbetar med rådgivning och undervisning kopplat till hållbar samhällsutveckling och har tidigare fördjupat mig i ensamhet ur ett stadsbyggnadsperspektiv.

Under bokmässan i Göteborg -23 deltog jag i tre författarsamtal med följande teman: ”Livet i miljonprogrammen”, ”Människorna och staden i pandemins tid, samt ”Staden, förorten, drömmar och bomber.”

Jag har tidigare arbetat som lärarvikarie samt varit ute som klasscoach i ett par skolor i sk socioekonomiskt utsatta områden via organisationen My dream now.

Utifrån boken och min profession pratar jag gärna om staden/samhället generellt och om Stockholm mer specifikt. Om hur staden har förändrats genom årtionden, vad som är en hållbar stad, stadens skilda livsvillkor, för vem vi bygger, vad vi önskar oss av staden etc.

Jag kan också hålla i skrivövningar som utgår från staden som tema.
Region
Sörmland
Staden. I råttans år.
9789189771222
Staden. I råttans år, utgiven september 2023 på Romanus & Selling.

Boken utspelar sig i Stockholm innan och under första pandemivågen 2020. Det är en kollektivroman, inspirerad av Fogelströms klassiska Stad-serie, med karaktärer av olika ursprung och ålder, boendes i såväl förort som innerstad. Boken berör ämnen som innanförskap, utanförskap, hbtqi, gängvåld, ensamhet och kärlek. Boken kan beskrivas som en slags dokumentärroman då den bygger på många av de verkliga händelser som skedde under tidsperioden.

”Staden. I råttans år” är en roman om staden i sig och om dess olika livsvillkor, och om hur tidigare upplevelser formar oss och våra relationer. En berättelse om hur vi kämpar med de förutsättningar vi har fått, i den tid vi lever i precis här och nu. Boken är tänkt att ingå i en större serie som sträcker sig från 80-talet fram till idag.