Profil

Profile photo oflinnea.schumacher.3481

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Deckarförfattare, Thriller
Mitt författarskap
Jag är kriminolog och forskar om våld i nära relationer bland unga på Malmö Universitet. Människor med avvikande beteende och frågor som varför vissa begår brott och andra inte och vad vi kan göra för att förebygga brottslighet har alltid intresserat mig. Mitt fokus på unga drivs av en vilja att få stopp på våldet i tid. Att hitta vägar att förebygga så att unga inte utsätts för våld i sina nära relationer.

Innan jag utbildade mig till kriminolog arbetade jag med film och dramaproduktion i många år med produktioner som Bron, Monica Z, Utvandrarna mfl.

Att berätta historier har alltid legat mig varmt om hjärtat och det var det som fick mig att börja skriva. Att skriva en spänningsroman var en möjlighet för mig att kombinera den kunskap jag erhållit genom mitt arbete som kriminolog med en dröm jag närt sedan barnsben. Men också ett sätt att fortsätta arbeta med berättande och aktuella samhällsfrågor.

Jag är uppvuxen i Arild vid foten av Kullaberg där min första bok utspelar sig och det är verkligen en plats som ligger mig varmt om hjärtat och som jag är så glad att ta med mina läsare till.
Region
Skåne
I bergets skugga
9789189778887
Det är den varmaste sommaren i mannaminne. Journalisten Tina Schultze är på väg till det gamla fiskeläget Arild vid foten av Kullaberg för att skriva ett porträtt om den framstående politikern Axel Gunnarsson som förväntas kamma hem en ministerpost i det nalkande valet.

Äntligen har hon fått ett uppdrag som skulle kunna ge hennes karriär den skjuts framåt som hon behöver. Men allt eftersom hennes efterforskningar fortgår blir hon alltmer tveksam till om Axel verkligen är den han utger sig för att vara. Bär han på mörka hemligheter som kan sätta Sveriges högsta politiska skikt i gungning?

Samtidigt har Siri Hammar äntligen lämnat Stockholm och arbetet som civil utredare på polisen bakom sig. Att ta över sin farmors hus i Arild var ett enkelt beslut efter att återigen blivit omsprungen av betydligt mindre kompetenta kollegor. Nu är siktet inställt på ett enklare liv så långt bort från poliser och brottslighet hon kan komma. Men snart sätts hennes expertis på prov igen.

Mitt i midsommaridyllen försvinner en kvinna och Siris kännedom om trakten, dess invånare och utredningsarbete gör att hon inte kan låta bli att engagera sig. Är försvinnandet kopplat till internationell brottslighet? Eller finns sanningen betydligt närmare?

I bergets skugga är en spänningsroman om politiska maktspel, vänskap och hemligheter i det förflutna. Hur långt är man egentligen villig att gå för att skydda sig själv?