Profil

Profile photo oflydia.capolicchio.2911

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Dokumentär, Romanförfattare
Mitt författarskap
"Min pappa har alltid varit en fantastisk historieberättare. Båda mina föräldrars livsberättelser skulle dessutom kunna fylla en hel bokhylla.

Jag är så glad att de så ofta delade med sig av sina upplevelser under min uppväxt. Kanske var det just därför jag blev journalist. Jag har alltid varit fascinerad av historierna i min närhet. Verkligheten har ofta konkurrerat ut fiktionen. ”Baserad på verkliga händelser” är den vackraste formuleringen jag vet och här kan du läsa mer om mig; www.lydiacapolicchio.se

Att GIFT Löftet till min väninna är min debutroman är heller inte så konstigt. Det var både hennes och mitt öde att berätta den sanna historien trots att min väninnas förövare aldrig dömts. Kanske finns den viktigaste frågan någonstans mitt i boken;

Vem är du när du går din egen väg, när du inte förhåller dig till andra?


Ett författarbesök kan ha olika teman. Här några förslag som kan ha sitt avstamp i GIFT Löftet till min väninna, som samtal eller föreläsning.

* Den kvinnliga identiteten har aldrig varit så viktig att diskutera och våga vara i som nu. När är vi vårt bästa jag? Mitt i livet? I en relation eller utanför?

* Löften vi ger i våra liv. Storheten i det men också det som aldrig lämnar dig.Kan man lova vad som helst till en vän? Vad händer om man inte håller det? Och gäller löften bortom graven?

* Farliga relationer börjar ofta i stor kärlek men vad är det egentligen? Brott i nära relationer är inte alltid fysiska utan börjar alltid med en relation som förändras. Partnern blir mer kontrollerande och krävande, isolerar relationen från omvärlden. Exemplen är alltför många där kvinnan dödas men kunde ha räddats. Vi måste bli bättre på att sprida kunskapen. Det behövs inget motiv. Själva kontrollen av partnerns liv och död är anledningen och drivkraften.

* Att skriva "sanningen", bland annat när förövaren inte är dömd. Hur mycket kan en författare hitta på under beskrivningen "baserad på en sann historia".

* Från journalistik till författarlivet. Kan alla börja skriva? Vad är första steget och hur får man en bok publicerad? En ödmjuk debutants erfarenheter.

Hoppas vi ses! Var du än bor i vårt avlånga land:)

Varmaste hälsningar
Lydia

Region
Region