Profil

Profile photo ofmalin.appeltofft.9605

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Komedi, Pedagogik, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
I nov 2022 gav jag ut min debutroman, Logg från Östra. Det är en dagboksroman som handlar om en ung tjej som går på gymnasiet och den utspelas i slutet på 80-talet.
Jag har arbetat i många år som lärare i svenska på högstadiet och har läst mycket skönlitteratur med mina elever. Nu har jag skrivit en roman för unga vuxna som jag hoppas att ungdomar kommer att läsa både på fritiden och i klassrummet.
Mina förebilder för den här boken var Räddaren i nöden av J.D Salinger och Jack av Ulf Lundell,
och att skriva en tillblivelseroman om identitetsskapande, frigörelse, kärlek och uppvaknanden med en tjej som huvudperson. Jag vill visa på att en tjej kan vara, tänka och agera på en massa olika sätt och inte bara representeras inom en snäv ram.
Nu skriver jag på en ny roman som delvis kommer att utspelas i ett annat land och jag skriver även noveller.
Vid sidan om mitt skrivande är jag ståuppkomiker. Där gäller det att rensa bort alla överflödiga ord och komma till skämtet så fort som möjligt och publiken ger dig direkt feedback på om det är bra eller inte. Det skiljer sig alltså väldigt mycket från när man skriver en roman där processen ser helt annorlunda ut.
Jag tar också uppdrag som konferencier och moderator.
Region
Stockholm
Logg från Östra
978-91-7885-966-5
Logg från Östra är en kapitelbok för unga vuxna. Boken gavs ut i november 2022 och tar upp vikten av att hitta sig själv samt hur viktigt det är att få tillhöra en gemenskap under de viktiga identitetsskapande tonåren.
Min förhoppning är att den här romanen ska fylla ett tomrum i skönlitteratur för unga vuxna vad det gäller skildringen av tonårens starka känslor och strävan efter gemenskap och tillhörighet. Med en trovärdig röst och humoristisk ton vill jag skildra en ung tjejs identitetssökande, utveckling och mognad, under 80-talet. Även livets skörhet och att alla inte riktigt är rustade att klara av det hårda livet.
Det finns en lärarhandledning.