Profil

Profile photo ofmalin.edgren.5381

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Romanförfattare
Mitt författarskap
Malin Edgren bor i Karlstad med sin familj. När hon skriver (både för barn och vuxna) gör hon det alltid med ett starkt samhällsengagemang. Hon brinner för frågor som läsfrämjande och folkhälsa. Hon är också en uppskattad debattör och krönikör, verkar som föreläsare och har erfarenheter av att driva ideellt familjehem.
Rekordsommar är hennes debutbok för barn, som släpptes på B Wahlströms förlag 28/4. Del två i Rekordserien; Rekordsommar (6-9 år) släpptes 15/9 2023. Rekordserien är vardagsnära berättelser med nerv och humor som passar utmärkt för högläsning eller för den lite mer läsvana lågstadieeleven.

Malin Edgren har tidigare utkommit med bland annat antologin Hundra röster om corona (2020) och diktsamlingen Rimlikt (2019) av och med sjuåringar efter ett läs- och skrivprojekt i åk 1.

Malin gör författarbesök, högläsningar, workshops i skrivande och läsande, samt pratar läsfrämjande metoder såsom Shared reading och kreativt och reflekterande skrivande.

Region
Värmland
Rekordsommar
9789132215087
Äntligen sommarlov! Bästisarna Joni och Shirin har just slutat tvåan och tummat på att testa varsin spännande utmaning innan de ses igen. Joni har bestämt sig för att slå världsrekord i fortcykling, men för att klara detta behövs hjälp.

Mamma har inte tid. Hon måste ta hand om Jonis halvbrorsa Ville (varför ska småbarn alltid få all uppmärksamhet?) och resten av familjen vill inte heller ställa upp. Vilken tur att Jonis morfar visar sig ha varit olympisk mästarcyklist i sin ungdom!

Joni och morfar lägger upp en träningsplan och allt känns superbra, de är säkra på att rekordet inte är långt borta.

Men så börjar saker gå på tok. Och plötsligt verkar det som att morfar inte vill hjälpa Joni längre? Nu måste rekordet klaras av på egen hand – Joni tänker inte svika sitt löfte till Shirin!

Rekordsommar är första delen i en ny serie för läsåldern 6-9 år som får dig att skratta, dra efter andan och bli varm i magen. Den handlar bland annat om den svåra konsten att tala sanning och om modet att möta rädslor och följa drömmar. Perfekt för högläsning. På med cykelhjälmen så åker vi!
Rekordkompisar
9789132215100
En scout är alltid redo, brukar man säga. Men för vad, egentligen?

Joni och bästisen Shirin ska börja i sjöscouterna eftersom Shirin tänker bli sjökapten när hon blir stor. Men Shirin kan inte simma! Hon har aldrig fått lära sig, eftersom hennes mamma är rädd för vatten. Tur att Joni kommer på en smart lösning utan att behöva blanda in någon vuxen.

Planen hade varit helt perfekt – om inte jollen drivit i väg till sjöss, och om inte Jonis arm varit inslagen i ett stort gipspaket.

I andra delen i serien om Joni Haglund krävs samarbete på djupt vatten, bokstavligt talat. Men hur mycket kan man hålla hemligt för sin förälder? Och att göra allt för sin kompis kanske ibland kan bli för mycket?

Rekordserien, för läsåldern 6-9 år, får dig att skratta, dra efter andan och bli varm i magen. Den handlar bland annat om den svåra konsten att tala sanning och om modet att möta rädslor och följa drömmar. Perfekt för högläsning. På med flytvästen så kastar vi loss!
Ankomsten - del 1 i Storvikstrilogin
9789132216879
Alla barn har superkrafter. Vilken är din? Och vad skulle du göra om någon ville utnyttja dig för ondskefulla syften?

När elvaåriga Yrjös föräldrar plötsligt berättar att familjen ska flytta, rasar tillvaron. Yrjö och lillasyster Tina måste hitta nya kompisar i skolan som ligger i det lilla samhället Storvik. Hur lätt är det, mitt i terminen? Och snart står de inför värre problem än så. Storvik drabbas av ständiga hemska oväder, internet fungerar inte och platsen verkar totalt avskuren från omvärlden. Något är fel och det skrämmer Yrjö mer än han vågar erkänna. Han börjar förstå att Tinas prat om superkrafter, tester och försvunna barn inte bara är fantasier - och att det finns vuxna här som de absolut inte kan lita på. Tillsammans med de nya vännerna Jamila och Simon måste syskonen ta reda på vad som egentligen händer. Det är då allt blir farligt på riktigt.

Ankomsten är första delen i en ny spänningstrilogi. En berättelse om vänskap, samarbete och kampen mot en ondska som kräver att barnen måste hitta sina inre superhjältar.

Utkommer på B Wahlströms förlag 15 mars 2024