Profil

Profile photo ofmalin.letser.2215

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Romanförfattare
Mitt författarskap
Att våga bryta upp, gå sin egen väg och följa sin intuition, även om det kan vara tufft och anses fel i andras ögon. Det är vad min debutroman "Brevet till Alice" handlar om. Min senaste roman, "Ett bloss i Barcelona", berör samma ämne. Den handlar om Lydia som inte klarar av livet som nybliven mamma i Vasastan i Stockholm. Hon mår så dåligt att hon till slut inte ser någon annan utväg än att lämna sin man och sin bebis.

Hur kan en kvinna göra en sådan sak? Att överlag göra sådant som är tabu eller som inte faller inom normen är ämnen jag gärna pratar om vid ett författarbesök och som jag själv ofta reflekterar över, både i mitt skrivande och i livet i stort.

I samband med att jag gav ut min första bok bestämde jag mig för att göra en stor förändring i mitt eget liv – jag sa upp mig från en fast och trygg anställning för att satsa på ett liv som egenföretagare och författare. Det var ett läskigt men nödvändigt beslut. Åren jag just hade lämnat bakom mig hade varit omtumlande och jag såg inget annat alternativ än att göra något väldigt annorlunda. Jag hade nyligen förlorat min pappa i cancer och blivit mamma för första gången. Den här tiden påverkade mig starkt och när jag kom ut på andra sidan bestämde jag mig för att aldrig mer ta livet för givet eller att leva på ett sätt som går emot den jag är, bara för att det är vad som förväntas av mig.

Vid ett författarbesök skulle jag gärna prata om de här frågorna - när är det läge att lyssna till andra och när är det läge att lita på sig själv? Jag pratar gärna om skrivandet i stort också, och om att våga tro på sin egen röst och drivkraft.

Jag bor i Stockholm men reser gärna för att träffa läsare och prata om böcker, skrivande och vägval.


Sagt om Ett bloss i Barcelona, utgiven på LB förlag 2022:

"Jag gillar personporträtten, de är exceptionellt bra." Titti Schultz, SVT Go'kväll

"En kärlekshistoria med en okonventionell upplösning och ett utgångsläge i det som är tabu." BTJ

Sagt om Brevet till Alice, utgiven på LB förlag 2019:

»Bjuder på så många skratt, men också en del tårar.« Yukiko Duke i tidningen Läs.

»Fin roman med skön vardagsdramatik och feelgood med ett djup.« Agneta Norrgård, recensent på SVTs Go'kväll

Konktakt: mletser@gmail.com, 073-6389499.
Region
Stockholm