Profil

Profile photo ofmargaretha.levin-blekastad.3779

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Deckarförfattare, Romanförfattare
Mitt författarskap
Jag skriver spänningsromaner med högt tempo och fokus på relationer. Jag är mer intresserad av vad som driver människor att gå över gränser än av tekniska detaljer.
Mina böcker handlar om makt och maktmissbruk, svek och hämnd - och ofta om banden mellan föräldrar och barn. Unga kvinnor är aldrig offer i mina berättelser - det är en princip.

Böckerna utspelar sig i Uppsala och andra uppländska miljöer, där kriminalinspektör Ellinor Sandin och hennes chef, kommissarie Lars Bergquist, löser brott, där samhällsfrågor ofta vävs in i historierna.

Hittills har jag givit ut fyra spänningsromaner. Den senaste, "Dödligt högmod" kom 2022. Där försvinner en kvinna spårlöst från ett ensligt beläget torp. Spåren leder åt flera håll, med en hämndlysten exmake, ett prestigefyllt uppdrag och en grupp aktivister som några av trådarna.

Jag lägger stor vikt vid språket, årstider, miljöer och stämningar har en viktig roll i berättelserna, som ofta rivstarter med en dramatisk scen.
Jag berättar gärna om bilderna som växer till historier, personerna som ofta får eget liv och allt annat som händer när böckerna växer fram.


Region
Uppsala
Dödligt högmod
978-91-519-0089-6
Astrid Mikkola är pressad från flera håll. Hennes exman är hotfull, samtidigt blir hon allt mer övertygad om att något inte stämmer i det projekt hon arbetar med.
En dag försvinner hon spårlöst. Kvar vid hennes ensligt belägna torp finns ett bord dukat för två och en halvt urdrucken kopp kaffe.

Kriminalinspektör Ellinor Sandin förstår att det är bråttom. Sökandet efter Astrid leder henne till ett prestigefyllt uppdrag, en hämndlysten exman och en grupp militanta aktivister. Vad hände Astrid? Och vilken roll spelar sonen Oskar?
Guds lamm
978-91-519-0088-9
Valborgsfirandet i Uppsala avbryts av ett högt skrik. Ett genomträngande rop mitt i vimlet vid Fyrisån.
En av forsränningens farkoster är utformad som ett kors, med en fastspänd Jesusgestalt ombord.
Men är det verkligen en docka?
Eller är det en människa?

Det visar sig snart att Jesusfiguren är en ung student, som hoppat av från den isolerade församlingen Guds lamm. Kriminalinspektör Ellinor Sandin tar upp jakten på mördaren i en utredning där makt, droger och svartsjuka är några av ingredienserna.
Blodröd höst
978-91-639-4329-4
Kidnappad.
Ekonomen Paul Westin kan inte förknippa ordet med sig själv. Och ändå har det hänt.
Nu sitter han bunden, mitt emot en svartklädd man, som har en pistol i knäet.
Paul förstår inte varför. Eller vem som är ute efter honom.
Några dagar senare försvinner en framgångsrik företagare under lika mystiska omständigheter.

Kriminalinspektör Ellinor Sandin upptäcker likheter mellan de båda männen. Samtidigt vävs trådar till en kvinna med flyktingbakgrund, som väntar på sina söner.
Och vem är den anonyme man, som kommer till Uppsala med en egen agenda?
Blod och is
978-91-979836-9-3
Den svartklädda gestalten hukar vid stranden. Ute på isen rör sig skridskoåkaren mot en djävulsk fälla, där han snart ska uppslukas av det mörka vattnet. Mördaren följer honom med blicken, när han försvinner för alltid.
Det är över.
För den här gången.

Stjärnkrögaren Anders Hjortbergs död ser ut som en olyckshändelse. Men kriminalinspektör Ellinor Sandin anar oråd och får rätt. Det visar sig snart att Hjortbergs polerade yta döljer en mörk baksida.