Profil

Profile photo ofmartina.domonkos.3338

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Konst, Psykologi, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Mitt namn är Martina Domonkos och jag är ett författarbarn som växte upp i ett konstnärligt hem omringat av litteratur, musik och konst. Jag har bott och verkat i Paris, London, Budapest och Stockholm, talar sex språk och har en bakgrund som pianist, gallerist och curator.

Min debutbok är ett beställningsverk av min dotter Tinnie. Konst är vår grej. Vi har tittat på konst tillsammans från dagen då hon började hänga i en Babybjörn på min mage. Jag har valt att i sagans form berätta om 20 konstverk som lever utanför ramarna; konceptuell konst. Man kan lära sig oerhört mycket genom konsten och med mitt författarskap vill jag ge en bit kunskap, mod och inspiration till att bli en livskonstnär. Kultur är livsviktigt och med min bok skulle jag vilja ställa upp dörren till denna underbara värld.

Om vi låtsas att min bok Tinis Konstiga Sagor är ett hus, så är läsaren välkommen att besöka tre olika rum, ett i taget eller alla tre samtidigt:
Sagorummet : här läser man berättelsen rakt upp och ner som en traditionell saga.
Konstrummet: här finns information om Konstnären och Konstverket som ligger till grund för sagan.
Psykologirummet: här kan man urskilja olika psykologiska aspekter som tex, ångest, prestation, vänskap, tillit, ilska, relation mellan föräldrar och barn mm.
Region
Stockholm