Profil

Profile photo ofmartina.skowronska.7217

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Biografi, Fackboksförfattare, Psykologi, Samhällsvetenskap
Mitt författarskap
Författare till den hyllade och uppmärksammade boken "Genomskåda narcissisten" (Ekerlids, 2021). Jag har intervjuats om narcissister, psykisk misshandel och destruktiva relationer i bland annat Dagens Nyheter, TV4 Nyhetsmorgon, Aftonbladet, Allas, Femina, Framgångspodden (Nordens största intervjupodd), Agneta Sjödins podd Så in i själen och många, många fler.

I mars 2023 släppte jag boken "Toxiska chefer" (Ekerlids, 2023) som handlar om ledare som missbrukar sin makt. I samband med det har jag intervjuats i bland annat TV4 Nyhetsmorgon, Aftonbladet, tidningen Chef, Chefstidningen, Unionens tidning Kollega, HR-nytt, Sveriges Radio P4 och många, många fler.

Föreläser på temat:
* Psykisk/narcissistisk misshandel
* Destruktiva relationer/våld i nära relationer
* Narcissism
* Ledarskap/toxiskt ledarskap
* Presentationsteknik/kommunikation.

Föreläsningar jag erbjuder:
* GENOMSKÅDA DEN DOLDA NARCISSISTEN – så upptäcker du narcissistens oärliga och manipulativa spel.
* TOXISKA CHEFER – så hanterar du ledare som missbrukar sin makt.
* PRESENTATIONSTEKNIK OCH KOMMUNIKATION – bli en trygg talare och fånga din publik.

Jag finns i Stockholmsområdet, men kan ta uppdrag inom hela Sverige, fysiskt och digitalt.
Region
Stockholm
Toxiska chefer – Så hanterar du ledare som missbrukar sin makt
9789189323759
Att arbeta med en toxisk chef kan innebära enorma skadeverkningar för den som råkar ut för hans eller hennes destruktiva maktspel. Boken innehåller bland annat insiktsfulla beskrivningar av olika giftiga chefstyper. Läsaren får ta del av berörande personliga berättelser från människor som haft oturen att arbeta med sådana chefer och många gånger fått betala ett högt pris.

Toxiska chefer handlar om hur du kan hantera chefer som missbrukar sin makt. Du som arbetstagare får här praktiska råd, men även du som rekryterar chefer eller som är ledare för en toxisk chef har nytta av boken.

"Boken vänder sig till arbetstagare, den som själv aspirerar på att bli chef, rekryterare och beslutsfattare. Toxiska chefer är en lättläst och praktiskt användbar bok som innehåller många bra förslag på hur man hanterar dåliga chefer." Helhetsbetyg: 4 (av 5), Annette Sjöberg i BTJ

"Viktig och angelägen bok som alla kan ha nytta av någon del av livet i synnerhet om du är anställd, arbetsgivare, fackförbundsrepresentant eller chef."
Susanna Malm i HR-nytt
Genomskåda narcissisten – en sann kärlekshistoria med farliga konsekvenser
9789188849946
Genomskåda narcissisten är en verklighetsbaserad, självutlämnande, modig och gripande berättelse om en kärlekshistoria med farliga konsekvenser. Den personliga skildringen backas upp med psykologiska teorier om narcissism.

Narcissism handlar inte bara om att någon är ytlig och älskar sin egen spegelbild - det är en allvarlig personlighetsstörning. Den som hamnar i klorna på en narcissist kommer sakta, säkert och beräknat att bli misshandlad. Boken är en omfattande guide till att genomskåda narcissister och deras manipulationsmetoder.

Läsaren får även stöd, tips och pepp för att ta sig ur den destruktiva relationen man har hamnat i.

"Jag rekommenderar boken Genomskåda narcissisten till alla som lever i relationer där de upplever psykisk och/eller fysisk misshandel men även till andra som har kontakt med dem och som kanske ofta har svårt att förstå varför man bara inte lämnar en partner som man blir illa behandlad av." Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut