Profil

Profile photo ofmikael.zettersten.8237

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Romanförfattare, Thriller
Mitt författarskap
60-talist, född på en gård i Ånn i Västra Jämtland, utbildad civilingenjör inom datavetenskap vid Lunds universitet, och lång internationell yrkeskarriär som inbegriper flera år i bl.a. Moskva och USA. Började skriva för några år sedan och debuterade med kriminalromanen Ryska Posten på Jengel förlag 2023. Skrivandet är i huvudsak baserat på den magi som uppstår när historiska skeenden möter nutidens teknik och vetenskap, både på individ och samhällsnivå. Viktigt för författandet är också att få med det lokala perspektivet, i detta fall Västra Jämtland, och dess roll på en alltmer integrerad internationell scen. Men framför allt ska det som skrivs alltid vara spännande och berikande att läsa.
Region
Stockholm
Ryska Posten
9789189710405
GENFORSKAREN CAROLINA ERSDOTTER drar sig undan till Handöl i västra Jämtland för att slicka såren efter att hon, i eget tycke, blivit oskyldigt anklagad för forskningsfusk. Där börjar hon nysta i sin morfars oförklarliga självmord.Efterforskningarna leder henne ända tillbaka till 1700-talet och den ödesdigra karolinermarschen där över tretusen av Karl XII:s soldater frös ihjäl på fjället mellan norska Tydal och Handöl.Carolinas sökande i historiska och nutida oförrätter samt ett mystiskt kodat brev väcker även den ryska underrättelsetjänstens intresse som noga börjar följa hennes förehavanden.När så ett spektakulärt mord plötsligt skakar om hennes tillvaro och även en utredning i USA, om ett liknande dödsfall i Death Valley, rullas upp och kastar sina skuggor ända bort till Handöl, står Carolina bokstavligen mitt i stormens öga, i ett klimax av trauman och död.

”En klassisk deckare rotad i Västjämtland, en modern medicinthriller om DNA och alzheimerforskning och samtidigt en historisk äventyrsroman om Karolinermarschen och maktspelet efter Karl XII:s död som kryddas med spioner från både förr och nu. Allt på en gång. Det låter omöjligt på förhand - men det har blivit en spännandehistoria som är svår att lägga ifrån sig.”Christer B Jarlås”

En otroligt spännande och gastkramande historia i skuggan av de historiska händelserna i Jämtlandsfjällen för 300 år sedan. Zettersten länkar på ett fantastiskt vis ihop det historiska skeendet med vår turbulenta och våldsamma Europeiska nutid.”Anders Larsson