Profil

Profile photo ofmonika-.thormann.4561

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Barnboksförfattare, Deckarförfattare, Feelgood, Novellförfattare, Romanförfattare, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Jag debuterade 2003 med kapitelboken (6-9 år) Kristine! (Bonnier Carlsen) som handlar om en flicka som bor på en båt i Berlin 1939. Berättelsen är baserad på min mammas historia. Boken är spännande och rolig trots allvaret med nazismen som ständigt lurar i bakgrunden. Den fick hederspris i Bonnier Carlsens manustävling tema historia och fina recensioner. Kristine ges ut på nytt som e-bok och ljudbok av Saga Egmont 2023.

2008 skrev jag elva noveller till ett läromedel, Tackla, läsförståelse, skönlitteratur. Novellerna passar högstadie- och gymnasieelever, men även studerande på sfi och komvux.

2008-2009 turnerade jag runt i Sverige och föreläste om Hur man får igång svaga läsare för lärare och marknadsförde samtidigt novellerna i Tackla.

2012 vann jag en novelltävling med novellen Leva sin dröm. Den finns som e-bok (Hoi förlag). 2012 fick jag också pris i Ica-kurirens novelltävling med novellen Väntan.

2013 publicerades novellerna Vid vägs ände och Munnen i Bonne Nouvelle nr 3 och 4.

2022 debuterade jag som romanförfattare med feelgoodromanen longingforlove.se som har en bibliotekarie och en författare som huvudkaraktärer. En roman om Stensunds folkhögskola, skrivande, litteratur, feminism, sommar, singelliv, dejting, kärlek med förhinder, Island, alkoholism, AA, nykterhet, yoga och kärlek.

I nästan allt jag skriver finns det rörelse och motion i form av simning, paddling, skidåkning etc. Detta för att jag själv är mycket aktiv. Läs mer om mig och mitt skrivande på www.monikathormann.se och www.blog.monikathormann.se
Region
Stockholm