Profil

Profile photo ofmorten.sakso.9017

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Biografi, Medicin, Psykiatri, Realism
Mitt författarskap
Jag heter Morten Saksö, är 43 år gammal och jobbar som läkare. Bor i Åhus med min familj.

I januari 2016 gick jag in i väggen som så många andra i vårt samhälle. Det blev början till min största resa någonsin. Den inre resan. En resa som började med kaos, skam och känslan av otillräcklighet.
Resan fortsatta med depressiva besvär, ångest och självmordstanker. Via kontakt med psykiatrin, medicinering samt en mansgrupp i Köpenhamn har jag lyckas att ta mig tillbaka till livet, vilket jag är väldigt stolt över.
Under resans gång har jag skrivit en del dagbok. För bättre att kunna sammanfatta vad som hände och hur det kunna gå så illa, har jag skrivit en del dagbok under resans gång.
Detta har nu blivit till min första barnbok: ”Varför gråter du, pappa?”. Den är baserad på egna upplevelser. Dessutom håller jag en del föreläsningar runt om i landet kring detta ämnet.
I vårt samhälle finns det som alla vet ett gigantisk problem med psykisk ohälsa och det finns fortfarande mycket tabu kring psykisk ohälsa.
Jag kan som man och läkare, med min barnbok och föreläsningar, bidra till att vi alla blir bättre på att prata om psykisk ohälsa och därmed får ett samhälle med färre utmattade och depressiva. Det kan förhoppningsvis också bidra till att vi kan bli bättre på att prata med våra barn kring psykisk ohälsa, så de inte tror att det är deras fel, att en vårdnadshavare i familjen inte mår bra psykiskt.


Boken finns på svenska, danska och snart isländska.
Föreläsningen finns på svenska, danska och engelska.

Lite inspiration:

http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Meddelanden/Miniportrattet/2019/09/Jag-vill-fa-beslutsfattare-och-politiker-att-borja-fundera/

https://slf.se/sylf/moderna-lakare/utmattning-blev-forelasning/

http://p4dela.sverigesradio.se/?id=13421

Min hemsida: www.mortensakso.se
Region
Skåne
Varför gråter du, Pappa?
9789180570343
Vad händer i familjen när pappa drabbas av utmattning och depression? Den här boken är skriven för att ge både vuxna och barn verktyg till att bättre kunna hantera en sådan situation. Efter själva sagan finns det frågor till boken som kan hjälpa till att avdramatisera psykisk ohälsa samt få igång samtal både i hem, förskola och skola.