Profil

Profile photo ofmyria.malm.2473

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Filosofi, Litteraturvetenskap, Minoritetsspråk, Poesi, Prosa, Romanförfattare, Ungdomsboksförfattare, Översättare
Mitt författarskap
I mitt författarskap undersöker jag identitetsblivandet och bildningens betydelse i samband med växande. Jag skriver inte i någon speciell genre men det finns en röd tråd i allt mitt skrivande. Om den tråden berättar jag gärna när jag presenterar mina böcker. Jag är också översättare och försöker då att välja exakt vilka titlar jag vill översätta och ge ut på eget förlag. Jag ser på litteraturen som en enda stor berättelse som säger något om oss som människor idag. Jag tycker att jag utövar ett livslångt lärande genom att skriva och översätta. Ja, det är ett angenämt undersökande som inte tar slut, så det är svårt att sluta.

Det praktiska arbetet med språket och undersökningen av vad jag åstadkommer när jag skriver är det intressanta. Jag talar nio språk och lär mig ständigt nya för att hålla igång lärandet som sådant. Därmed känner jag mig fri från dogmer och annat idéjox som olika skolor (och genrer) är fyllda av. Jag skriver också fri obunden poesi, ännu outgiven.

Litterära alster har jag skrivit och analyserat sedan länge, men först på senare år har jag bestämt mig att ge ut det som jag för egen hand har skrivit, eftersom jag har hittat en del trogna läsare som sporrar mig att göra det. Jag skriver även under författarnamnet Myria Malm och som översättare ibland under namnet Inger M. Alves. Det är, som sagt, texterna som är det intressanta, inte alltid vem som skrivit dem.
Region
Västmanland
Så mycket Skäppan rymmer
9789151901671
En självbiografisk bok om en uppväxt i folkhemmets Sverige mellan 1963-1969.
Boken porträtterar en uppväxt präglad av den politik som rådde under försvenskningen av Norrbotten. Den handlar om Kiruna och intilliggande by Svappavaara, i kärnan av Malmfälten. Det är en varm berättelse om släkt, minoriteter och den närmaste omgivningens betydelse för en framåtsyftande utveckling trots förlusten av två språk. Den handlar också i viss mån om förnekelse av ursprung.

https://podcasters.spotify.com/pod/show/ulla-solsmo/episodes/Avsnitt-Inger-Midmo-e29e6l3
Kengisbröderna
Boken utkommer under 2024 och hanterar en individs identitetsblivande under 1600-talets Sverige. Boken har inslag av fantasteri och berättas av Myria som är ett författaralterego. Hon går i dialog med huvudpersonen och hjälper honom genom några personliga kriser. Boken ingår i serien Skäppan som handlar om olika individers livsresor och språket.