Profil

Profile photo ofper-anders-.hovbom.8346

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Illustratör, Komedi
Mitt författarskap
Det har alltid varit nyfikenheten som driver mig. Jag har jobbat i egen regi med såväl design och reklam som klädmärken, en radiokanal och så en cykelfabrik. Bor i Borås, har hund, fru, fyra barn och två barnbarn.

Jag har läst journalistik, copywriting och gått skrivarkurs. Men fram tills nyligen inte skrivit en bok. Men äntligen är den första ute och många fler på gång.

Under skrivandets gång till "Muränan Marios Hemlighet" har jag byggt upp en hel värld av äventyr som ska bli en hel serie där jag har synopsis och ideer till närmare 30 böcker.

Jag vill att det ska det vara givande för både barn och vuxna att läsa, lyssna och bli underhållna på olika sätt. På inrådan av min konstnär till bror, började jag även skissa karaktärer och miljöer vilket utvecklats till att jag nu även illustrerar allt till mitt skrivande helt själv.

Mitt skrivarfokus ligger i Kim & Arturs Samlade Stordåd och jag ger ut böckerna i olika versioner, såsom illustrerad kapitelbok, bilderbok och ibland målarbok.

På hemsidan finns även bilder att ladda hem att färglägga.

www.kimartur.se


CITAT FRÅN RECENSION AV
Litteraturskribent Peter Grönborg

”Med sin ovanliga fantasi, sitt sinne för dramatik och den kåserande
stilen har författaren de verktyg som krävs för att skapa publiktycke”


CITAT FRÅN RECENSION AV BTJ
av BTJ´s lektör Anna Bjurström

"Muränan Marios hemlighet har en allvetande berättare som med ett enkelt vardagsspråk lotsar läsaren genom ett roligt och spännande äventyr som bjuder in till såväl högläsning som ensamläsning".

"De färgstarka illustrationerna är en roande avbild av berättelsen".

"Hovbom både skriver och illustrerar med en utpräglad humoristisk klang som förhoppningsvis utvecklas mer i kommande delar av vad som ska bli en bokserie".


Jag pratar gärna om kreativa processer, om att våga samt skaparglädjen i att både skriva och illustrera samtidigt. En spännande aktivitet för barn är även att färglägga samtidigt som att lyssna till innehåll och fantasi i mina berättelser.

Tre värmande citat från min bokdebut (utifrån andras vetskap om min bakgrund)

"Du är verkligen ett bevis för hur multifunktionell en människa med kontakt med sig själv kan vara. Så inspirerande att få följa med på kanten av ditt universum. Keep inspiring by doing what you love"

"Man slutar aldrig förundras av alla dina skills. Imponerande verktygslåda och lägger man på orädd, sympatisk och driven på det blir det väldigt lyckosamt"

"Så inspirerande du är och vilka fantastiska talanger du besitter"

Vi ses.
Region
Västra Götalandsregionen
Muränan Marios Hemlighet
978-91-8073-165-2
Kim och Artur bor i en liten stad som de flesta bara åker förbi med tåg och bil. Men ibland, ganska ofta faktiskt, händer det märkliga och spännande saker där. Det visar sig att Arturs granne, sjömannen Rune, har en hemlighet i sin lägenhet. Ett annorlunda husdjur som inte vill bo kvar. Kim och Artur bestämmer sig för att hjälpa till. Nu måste de bara komma på en listig plan. Häng med Kim och Artur in i ett blixtrande äventyr med allt från trånga hissar och guppande kycklingben till sura vaktmästare och köttätande pirayor. Kommer de kunna hjälpa Mario?
Muränan Marios Hemlighet - Bilderboken
978-91-8073-189-8
Kim och Artur bor i den lilla staden med det höga spännande huset. Sjömannen Rune har ett märkligt husdjur som har försvunnit. Kim och Artur vill gärna hjälpa Rune att leta. Häng med in i vännernas äventyr.