Profil

Profile photo ofper-j.andersson.6964

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Biografi, Dokumentär, Fackboksförfattare, Filosofi, Historia, Litteraturvetenskap, Religion, Samhällsvetenskap, Teknik och industri
Mitt författarskap
Var med och grundade resetidningen Vagabond 1987 och har sedan dess skrivit 19 böcker. Först framförallt guideböcker, men sedan femton år tillbaka reportage- och essäböcker.
Jag har skrivit den internationella bestsellern New Delhi–Borås, (2013) översatt till 17 språk, om indiern som cyklade till kärleken i Sverige.
Dessutom flera böcker om Indiens historia, kultur och nutida samhälle, bl a i Elefanten som började dansa (2007) och Moderna Indien (2006).
I För den som reser är världen vacker (2017) skriver jag om varför jag och många andra – kort sagt människan – överhuvudtaget reser.
Ta tåget (2019) handlar om tågresandet i historien, samtiden och framtiden.
Ljudboksserien Historiska kvinnliga resenärer (2022) handlar om tio kvinnor som gjorde episka långväga resor men inte är lika ihågkomna som samtida manliga resenärer.
Drömmen om en (2022) handlar om 20 öar världen runt och är samtidigt ett slags öarnas idé- och kulturhistoria.
Just nu jobbar jag på en bok om stranden ur olika synvinklar (strandkultur, badmode, strandmat, hotet mot stranden, strandens ekologi, strandsporter mm). Den är beräknad att komma ut 2025.
Tidigare böcker har gett ut av Bilda, Forum och Vagabond. Sedan 2017 ger jag ut på Ordfront förlag.
Region
Stockholm