Profil

Profile photo ofper.tornqvist.9233

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare
Mitt författarskap
Min bakgrund är teatern. Efter avslutad scenskoleutbildning i Malmö 1991, har jag arbetat inom scenkonsten i över 30 år. Jag har stått på många scener, regisserat såpopera, när det begav sig och även regisserat direktsänd fredagsunderhållning på SVT.

2002 började jag arbeta på Moomsteatern i Malmö och där blev jag kvar i 18 år. På teatern regisserade jag föreställningar, skrev dramatik för ensemblen och de sista 8 åren var jag konstnärlig ledare.

Moomsteatern är idag den enda helt professionella teatern i världen, bestående av heltidsanställda skådespelare med intellektuella funktionsvariationer.

År 2020 hade kände jag att jag hade gjort mitt, jag ville vidare till nästa äventyr i livet. Mitt djupa intresse för människor med intellektuella funktionsvariationer, var dock intakt, men nu ur ett demokratiskt samhällsperspektiv. Jag anser att denna grupp unga och unga vuxna människor har rätt att ha representation, identifikation och förebilder inom samhällets alla delar.

En dag gick jag så in på mitt lokala bibliotek och bad att få låna alla deras barnböcker där huvudkaraktärerna har Downs syndrom. Det fanns inga. Då gick jag hem och började skriva den. Resultatet är “Lika Olika”, som är skapad tillsammans med den fantastiska illustratören Annika Carlsson. Annika och jag har arbetat som regissör och scenograf under många år och vi känner väl till varandras berättarspråk.

Vid eventuella författarbesök, erbjuder jag också en föreläsning, en reseberättelse om mina 18 händelserika år på Moomsteatern
Region
Skåne