Profil

Profile photo ofpeter.streijffert.1265

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Etnologi, Fackboksförfattare, Hem och hushåll, Mat och dryck, Trädgård
Mitt författarskap

Författare, kock, odlare och föreläsare
Författare till prisade böckerna Smak (2016), Vego&Vin (2017) och Odla i stan (2018) - alla har prisats av måltidsakademien.  
Senaste bok; Blomstermat 2023
Bokashi för en bättre jord 2021
Utsedd av FOBO till Årets Guldgrävare 2013
Aktuell med boken Blomstermat (mars 2023)
https://www.smakbalans.se/event-och-forelasning-2/
Region
Stockholm
Blomstermat Plocka odla laga njut
978-91-89205-58-1
Ingen måltid utan blommor är författarens motto. Skönheterna pryder galant sina platser såväl i trädgården som på tallriken. Rör ner rosblad i glassmeten och en sensationell smakupplevelse väntar dig. Speciellt om du dricker moscato Dasti till.
Bokashi för en bättre jord
978-91-86293-79-6
Bokashi är det nya smarta sättet att ta hand om matavfall. Här får du lära dig att göra din egen bokavätska och att kombinera bokashi med biokol. Ingen speciell hink behövs, Ingen tappkran. Inget lakvatten. Och inga tusen kronor.
Odla i stan
978-91-86239-64-2
Att odla är en livsstil och sätt att förändra och förbättra världen. Det handlar både om matkvalitet och livskvalitet. Om att rädda pollinerarna och ekosystemet. Har möter du permakultur, hydroponisk odling, bokashi, biokol, perenner, täckkompostering och guldvatten. En skattkista för den nyfikne odlaren.
Smak Mat och Vin De bösta kombinationerna
978-91-86239-30-7
Med hundratals vinprovningar och matkurser i ryggen berättar Peter på ett avslappnat och ledigt sätt hur du väljer de bästa vinerna till den mat du vill äta. Alla recept är vegetariska utom ett.
Vego och Vin rätt vin till vegetarisk mat
978-91-86293-41-3
På tok för få böcker har skrivits om vegetarisk mat och vin. Men här en lite juvel i ämnet. Peter lyfter särskilt fram rosebubbel, Gruner veliner, beaujolais och bra bubbel till grönsakernas bästa dryckespolare.