Profil

Profile photo ofpeter.winai.4645

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Deckarförfattare, Drama, Ekonomi, Historia, Militär och krig, Novellförfattare, Prosa, Realism, Romanförfattare, Thriller
Mitt författarskap
Jag älskar att skriva. I tonåren blev det mycket poesi, men också skoltidning - vi vann pris hos tidningen Vi, som bästa gymnasietidning. Jag skrev bl.a. en artikel om George Orwell som förblivit en av mina idoler och ledstjärna i det jag skriver nu – om människor i krig och på flykt, om vapenhandel, handel med kroppsdelar och ord som dödar.
Jag har samlat omfattande erfarenheter från mitt arbete i Sverige och i miljöer av fattigdom och konflikt, där jag också mött många människor som haft nära till skrattet, trots elände. En stor del av tiden har jag ägnat åt bistånd, internationellt utvecklingssamarbete. Låt mig säga att jag är kritisk till en hel del av det, men ser det som nödvändigt att vi ägnar kraft åt att minska gapet mellan fattig och rik.

Böcker

På flykt till kärleken. En roman från tiden runt andra världskriget. Nyligen utgiven. 5 poäng hos Bibliotekstjänst. Finns som e-bok.

Ingreppet. En politisk spänningsroman. 2013. Finns som ljudbok och e-bok.

Levande döda. En politiska spänningsroman. 2013. Finns som e-bok.

Kommer snart: Volontärspelet, om hur ondska utvecklas. Du får betala för att bli volontär. Sen kanske du får betala med ditt liv.

På manusstadiet: Det tomma kuvertet - om en man som blir kär i ett porträtt.

Tidigare utgivning: Forsknings- och utredningsrapporter, mycket kretsar kring konfliktdrabbade länder. Avhandling om "Gränsorganisationer" och uppföljare i ledarskapsserie hos Libris.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag har ett program för högstadiet och gymnasiet där jag utifrån mina böcker och erfarenheter pratar om krig, diktatur, intolerans och flykt - och om hur vanliga människor tar sig igenom krig. Jag berättar gärna även för vuxna och äldre om vad och hur jag skriver. Tyvärr är dessa teman högaktuella för al

Min senaste bok fick starkt gensvar: "På flykt till kärleken". Fem poäng hos BTJ. Stommen i berättelsen är en autentisk dagbok från 1936, skriven av en sjuttonåring från Umeå, som besökte Tyskland på skolungdomsutbyte. Då observerade hon med oförstörd blick nazismens framväxt.

Mina två tidigare böcker har var sitt högaktuellt tema, som jag gärna samtalar om:

Ingreppet handlar om hur försvarsindustrin manipulerar sig till nya beställningar. Sverige är stormakt i både vapenexport och internationellt bistånd.Regeringskansliet i skottglugggen.

Levande döda handlar om hur kriminella krafter tar över organhandeln. En industri som växer.

”Volontärspelet”, är på väg till utgivning och blir tredje delen i serien politiska spänningsromaner. Volontärverksamhet har blivit business som riktar sig till unga människor. Du får betala för att bli volontär. I den här historien lockas volontärerna att delta i ett grymt spel, som ska bli dokusåpa.

Jag har ofta märkt att intresset för skrivandeprocessen – tekniker, strategier, allt – är minst lika stort som för innehållet i böckerna. Jag berättar om hur jag ser på den, från ax till limpa är också en . Idéer som blir till, en bild som utvecklas till dialog där aktörerna får eget liv och tar över skrivandet, ”tricks of the trade”.
Region