Profil

Profile photo ofpia.johansson.8787

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Biografi
Mitt författarskap
År 2015 lämnade jag ett femårigt långt förhålland som präglades av psykisk,fysisk, ekonomisk och sexuellmisshandel.

BOKEN :
För ditt eget bästa
Ordberoendeförlag 2019

"Allt jag gör är för ditt eget bästa", sa han. Till sist kändes det som om det var sant. I själva verket tog han ifrån mig allt. Den charmiga och uppvaktande mannen jag förälskade mig i, visade sig vara en psykopat. I flera år kastades jag mellan ömhet och våld, mellan dyrkan och sexuella kränkningar. Jag tappade bort mitt egenvärde, mina grundvärderingar och min verklighetsuppfattning.

Det här är min berättelse om att brytas ner av den man älskar. Att nästan dö. Men också om att till sist lyckas slå sig fri. Och att börja vandra den svåra och slingriga vägen tillbaka till ett helt liv.

Under processen att slå sig fri fick jag en inblick i samhällets kunskap och lärdom om misshandelsrelationer och dess olika mekanismer. Vetskapen va obefintlig. Jag bestämde mig för att skriva en sådan bok som jag själv hade behövt. Jag träffade journalisten Anna Carsall för en intervju i hälsotidningen Måbra och vi bestämde oss för att skriva en sådan bok utifrån mina upplevelser. I dag jobbar anna som socionom och har påbörjat sin andra bok.

Jag har medverkat i Go kväll, Tv4 nyhetsmorgon, Måbra, Aller, Hemmetsjournal, Åretrunt och M-Magasin. Hyllad på Smålandslittraturfestival. Jag föreläser inom komuner, församlingar, kvinnojourer och socialtjänsten, bokklubbar och bibliotek Mina besök är uppskattade och öppnar upp de svåra frågorna. Jag skräddarsyr föreläsningar efter behov och önskan.
Region
Jönköpings län