Profil

Profile photo ofpilka.herner.9560

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Psykologi, Romanförfattare
Mitt författarskap
Mina tre yrkestitlar är författare, psykoterapeut och speciallärare.

I mitt nuvarande arbete som psykoterapeut och mina många år i skolans värld har gett mig rikligt med stoff till mina två romaner
"Mellan stolarna" ( 2019 ) och "Samtal pågår" (2023).

Romanerna kan ses som ett lätt tillgängligt, roande och oroande alternativ till självhjälpsböcker och fackböcker i ämnet psykisk ohälsa.

"Mellan stolarna" uppmärksammades bland annat med artiklar i Sydsvenskan och Hallands nyheter. En ruta i M-magasin med utlottning av några exemplar. Positiva recensioner i tidskrifterna "Psykoterapi" och "Socionomen".

På Psykoterapimässan i Älvsjö 2022, var jag en av talarna och berättade då om skrivprocessen, från embryo till färdig bok,
Det har jag också gjort - och gör - i bokhandlar och på bibliotek.
Region
Skåne
Samtal pågår
978-91-8057-299-6
Karins enkla målning av en ensam solros på en öde skuggig plats går bortom alla ord av försvar och förnekande. Hon får kontakt med känslorna av de sexuella övergrepp hon utsattes för som barn.

I romanen Samtal pågår får vi följa med Karin in i terapirummet. Under samtal med terapeuten Ingrid får vi också möta pensionären Bengt med klimatångest, Elena med utmattningssyndrom och Magnus som har ett självmordsförsök bakom sig.

För att bättre förstå och stödja klienternas kamp lyssnar Ingrid på egna känslor och minnen som väcks genom klienternas berättelser.

Läsaren får samtidigt följa hur Ingrid brottas med egna tillkortakommanden och trassliga relationer.

/Anna Holmgren, journalist och psykolog
Mellan stolarna
978-91-89047-17-4
Är du nyfiken på vad som pågår i människans inre och i en terapi? I romanen "Mellan stolarna" får du chansen att följa tre personers brottning med personliga problem i terapisituationer.

Pilka Herner har lyckats med konststycket att få läsaren så fångad av hur det ska gå för Agneta, Magnus och Stina, att det är svårt att lägga ifrån sig boken. Även terapeuten Ingrids komplicerade privatliv vävs samman med klienternas berättelser. Du får vara med i "rummet" och får en bild av vad som verkligen händer i den mystiska terapisituationen.

/ Marta Cullberg, psykoterapeut och författare