Profil

Profile photo ofrolf.horlin.7653

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Biografi, Fotokonst, Novellförfattare
Mitt författarskap
Verksam inom

Reklamfotografi, konst, författare

Mitt författarskap

Jag heter Rolf Hörlin och är Master of Advertising Photography. Jag bor i Skåne, närmare bestämt i Kristianstad. Under sommarhalvåret bor vi vid havet i Åhus.

Efter jag avvecklat mitt företag "Hörlin Production AB" med inriktning på reklamfotografering, fick jag lite tid över för att skriva.

Jag debuterade 2019 med med min bok ”Fotografen”. Det är en Coffee table book i lite större format (28X28 cm) på 132 sidor, mestadels fotografier ifrån min produktion.
Den handlar om mitt liv som fotograf, med början när jag var runt 16 år. Om studietiden på Malmö stads yrkesskola för fotografer. Boken fortsätter vidare med en ordentlig skildring av många stora uppdrag för en mängd kända företag. En historisk resa från analog fotografi till dagens spännande digitala fotografering.

Min senaste bok ”Saltögrabbarna” lanserades 2022 och är en skildring om mitt unga liv. Det sträcker sig från när jag var ca: fyra år tills jag fyllde sexton.
Den ger en bild av hur det var att växa upp i en medelstor svensk stad på femtiotalet.
Boken innehåller 32 olika berättelse, från cirkus i stan till konfirmation.
Boken har fyndiga och roliga illustrationer, en för varje berättelse.

”När Rolf Hörlin med perspektiv på livet går från kameraavtryckaren till tangentbordet sker det med glimten i ögat och med en stor mängd humor. Öppna boken som en chokladask fylld med praliner, smaka på dem när som, i vilken ordning du vill. De är söta, sura, salta och några med lång och ljuvlig eftersmak”.
Copywriter
Börje Bengtsson
Region
Skåne