Profil

Profile photo ofsofi.poulsen.9991

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Fackboksförfattare, Fantasy, Novellförfattare, Skräck, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Jag heter Sofi Poulsen och jobbar heltid som fantastikförfattare sedan 2015. Min styrka ligger i det kreativa skrivandet. Böckerna jag skapat vänder sig till alla som gillar en spännande berättelse. Det jag skriver ligger i genrerna fantasy och skräck. Jag brinner för att fler, främst barn och ungdomar, ska upptäcka magin med böcker och vad deras egen fantasi kan åstadkomma.
Jag har bl a skrivit en fantasyserie för barn, Sagan om prinsen & prinsessan, som utspelar sig i eller omkring det Lila Slottet. Andra medverkande är marsvinen Otto och Rulle, drakar, trollkarlar, häxor, enhörningar och sjöodjur.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN
Jag anpassar upplägget efter målgrupp och önskemål, men här kommer några exempel på hur jag brukar lägga upp besöken. Dessa upplägg går att kombinera ihop så att kan vi göra olika saker tillsammans.

​FÖRFATTARBESÖK
Högläsning, boktips, frågestund

​SKRIVARWORKSHOP
​Vi fokuserar på gestaltning, driv, hur man börjar och inleder en ​b​erättelse.

​SKAPA KARAKTÄRER
Tillsammans utforskar vi olika karaktärer. Jag berättar om hur några av mina karaktärer kom till och tipsar om vad man kan tänka på. Deltagarna skapar egna karaktärer.

VÄRLDSBYGGE
Tillsammans utforskar vi olika världar. Jag berättar om vad man bör tänka på när man ska skapa en egen värld. Deltagarna får sedan möjlighet att skapa en egen värld. OBS! Detta är bara miljön och inga karaktärer.

FÖRUTSÄTTNINGAR

4500 kr – för framträdande upp till 15 minuter
9500 kr – för framträdande upp till 2 timmar

Varar framträdande och frågestund eller dylikt i anslutning därtill längre än två timmar utgår ersättning för följande timmar med 1 500 kr per påbörjad timme.

Tillkommande:

Ersättning för eventuell resa och logi.
Ersättning för digitalt eller filmat framträdande som visas utöver en vecka:
10 000 kr per vecka.
Region
Kronoberg
Författarskolan Fantasy
9789198608618
Vem som helst kan bli författare. Lär dig tekniken från idé till färdig berättelse. Författarskolan Fantasy är full av lekfulla skrivövningar som steg för steg lär ut magin med att skriva en bok. Författaren Sofi Poulsen delar även med sig av sina bästa tips mot skrivkramp. Sofi har sedan 2016 låtit mer än 4000 elever ta del av hennes kreativa övningar och skrivarverkstad. Vi har samlat hennes expertis och gjort en guide för dig som vill förbättra ditt kreativa skrivande.

“Lusten att berätta är också en perfekt väg till läsning. Suverän författarskola med skriv- och berättartips, upplagt som arbetsbok med hjälp för att skapa spännande berättelser. Lika bra hemma som i skolan”, sa Johan Anderblad, Läsambassadör.
Mamman och den lilla draken
9789198278637
En fartfylld historia om en mamma och en liten drake, en helt vanlig morgon innan dagis – eller kanske inte så där alldeles vanlig. Små drakar kan bli riktigt arga och spruta både eld och rök, men de kan också göra lyckliga piruetter och äta stora skålar med gröt. Mamman som just väckt sin lilla drake har ingen aning om vad hon ska få vara med om just den här morgonen. Följ med så får du se!