Profil

Profile photo ofsofia-.lofgren.8455

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Deckarförfattare, Feelgood, HBTQ, Komedi, Romanförfattare, Thriller
Mitt författarskap
Sofia har en kandidat i företagsekonomi och HR. Hon har flera års erfarenhet av att vara butikschef i detaljhandeln och har även studerat kreativt skrivande och manusutveckling.

Hon debuterade med kortromanen Kärleksstorm 2021 och släppte kort därefter December med dig. Just nu är hon aktuell med Här slutar allmän väg som utspelar sig i Dalarna, en somrig relationsroman om att välja rätt i livet.

1 september 2023 släpps första delen i en ny, unik spänningsserie (Monte Carlo-sviten) som hon har författat tillsammans med Lukas Adamsson. Paret driver det nystartade traditionella förlaget Adamsson Löfgren Bokförlag tillsammans och planerar inför en stor manustävling till hösten.

Sofia är också känd för att ge ut erotik under eget namn. Hon brinner för kvalitativ litteratur och anser att även erotik ska kunna vara välskriven och spännande. Hon har tidigare givit ut En lustfylld tågresa (2021, Ordlust förlag), En oväntad utmaning (2022, Ordlust förlag), Sandsvedd (2021, Lust) och Ute på djupt vatten (2022, Lust).

Sofia föreläser i hela landet, ensam eller med Lukas. Hon har gjort en spännande resa de senaste två åren där hon ändrat livet helt, skilt sig, sagt upp sig och satsat allt på författardrömmen och det nya förlaget.

Kuriosa: Adamsson Löfgren Bokförlag skapades efter att ett av de största förlagen i landet visat intresse för parets spänningsroman Handlöst Fall. De två parterna arbetade tillsammans i ett halvår, under vilket romanen fördjupades och en serie utvecklades. På grund av för stor konkurrens inom spänningsgenren blev det inget avtal och trots att paret fick fler erbjudanden från andra förlag valde de att göra det själva.

"Vi såg en unik möjlighet att kunna göra skillnad i en bransch som står inför förändring."
Region
Kalmar län