Profil

Profile photo ofstefan-.andtbacka.5193

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Ospecificerat, Fackboksförfattare, Historia, Samhällsvetenskap, Språkvetenskap
Mitt författarskap
Hej! Jag kommer gärna och pratar om OVANLIGA NAMN. Trenden i samhället går mot fler och fler unika/ovanliga namn. På en träff hos er snackar vi om tilltalsnamn från Sverige och hela världen, eller som min bok heter: Ovanliga namn från när och fjärran. T.ex. italienska Marino (från havet), svenska Sivar (västsvensk variant av Sigvard), japanska Emiko (friskt barn) och färöiska Väna (från fornnordiska ”vaeni”, lyckosam). Fyra exempel från bokens 2172 namn.
Jag tänker mig att flera olika grupper kan ha behållning av ämnet, bl a pensionärer eftersom det är deras namn som nu eller om några år står i fokus när bebisar ska få namn (i princip inga barn idag heter Rolf, Anita, Barbro eller Kurt).
Och så klart blivande föräldrar/mammagrupper och liknande, som vill få tips och idéer på unika namn från hela världen.
Namnen i min bok har med betydelser och ursprung, och för den som är intresserad tar jag snabbt fram mer fakta om olika namn.
Jag kommer att visa bilder på skärm och tycker att det är roligast om åhörarna är med och diskuterar och ställer frågor.
I min bok och under mina föreläsningar är det inget stjärnteckentrams, utan allt bygger på tillförlitliga källor. Det tog mig 5 år att göra boken.
Här står lite mer info om boken och vad jag tar upp:
https://whipmedia.se/ovanliga-namn/
Jag utgår från Göteborg men kan även tänka mig att åka en bit om någon önskar det.
Region
Västra Götalandsregionen