Profil

Profile photo ofstefan.stromberg.6982

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Fackboksförfattare
Mitt författarskap
Våren 2023 släpps min senaste bok, "Mellan oss skapas världen - känslor och tankar om vår enda jord" som jag skrivit tillsammans med Nette Wermeld Enström.

Den belyser värdet i att vara ständigt novis och nyfiken, att skapa tid för reflektion i vardagen och att våga utforska livets mening i relation till varandra och andra arter.

– Vi bygger högre skyskrapor, större städer och snabbare tåg. Men samtidigt som vi rusar fram i allt högre hastigheter får vi också svårare att se sammanhangen, säger Stefan Strömberg.

Till vardags är Stefan Strömberg folkbildare och föreläsare som värnar global rättvisa, fred och biologisk mångfald. Nette Wermeld Enström är frilansskribent med en bakgrund som statsvetare och etnolog. De har båda ett stort engagemang för vilda djur och natur.

– Med den här boken vill vi dra i handbromsen och bidra till fler perspektiv på samhällsutvecklingen och dess alternativ, säger Nette Wermeld Enström.

Min första bok "Uruguay - Tillbaka till framtiden" (Bäckströms förlag) publicerades 1994 och sedan har det blivit ytterligare ett tio-tal titlar från Syd- och Centralamerika.

På senare har jag vidgat mitt författande både vad hjälper innehåll och samarbete, vilket den senaste boken är ett bevis på.

Jag föreläser gärna eller är med på författaraftnar över hela landet.
Region
Dalarna