Profil

Profile photo ofstina.nilsson.4973

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Fantasy, Science fiction, Skräck, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Jag debuterade i samband med Bonnier Carlsens stora manustävling 2020. Sedan dess har jag skrivit barnböcker som blivit till en dystopisk trilogi och en adventsbok år 2023. Jag tycker om att skriva om spänning och ta läsaren till en plats som vi bara kan besöka i fantasin.

Under besök på skolor och bibliotek berättar jag om olika saker beroende på vad ni önskar. Jag vill uppmuntra till läsning och vilka fantastiska äventyr en bok kan ta en till. Därtill vill jag också inspirera barn att använda fantasin och skriva egna berättelser genom att bland annat ge tips om hur en bok blir till, hur man skapar karaktärer och vad som kan hjälpa när man fastnar i skrivandet.

Eftersom mina böcker riktar sig till 9-12 så gör jag besök främst i mellanstadiet, men äldre och yngre åldrar välkomnas också. Jag har gärna skrivar- och berättarworkshops. Bland annat har jag på senaste tiden haft skrivarworkshops inom fantasy och sci-fi och hur mycket som är möjligt inom de genrerna.

Kom med önskemål kring författarbesöket om ni vill. Jag har gärna högläsningar, skrivövningar och svarar på frågor.

Jag besöker skolor i hela Sverige och online-besök funkar också.

Läs mer om mig och mina böcker här: https://lisstina.wixsite.com/book
Region
Västra Götalandsregionen
Det svarta regnet
9789179753832
Vinnare av Bonnier Carlsens stora manustävling 2020!

Innan 12-åriga Liv föddes så förstördes världen av de onda trollkarlarna. Allt som finns kvar är förgiftade landskap, ruiner och demonerna som gör människorna sjuka och galna. När en demon tar över deras pappas kropp måste Liv hjälpa sin mamma att ta hand om huset och sin lillasyster. Hon måste jaga för att få hem mat och se till att aldrig få in något giftigt i huset eller gå ut i det svarta regnet. Men, det Liv drömmer allra mest om, är att de snart ska ge sig av därifrån, för att hitta en plats som sägs vara fri från allt ont.

Ur juryns motivering: ”En gripande, stark och helt och hållet briljant berättelse om en framtid i svart regn. Andlöst spännande från första till sista sidan.”

2020
Den svarta staden
9789179758608
Liv och Frida har vandrat söderut länge. Snart är sommaren slut och vägen som slingrar genom skogens dunkel är lerig. Så möter de en liten flicka med vilt rött hår. Vem är hon? Varför talar hon inte?

Jeri och Hanis, som absolut ska till huvudstaden, säger att de har vuxit upp i en bunker och tydligen vet de ingenting om farorna i världen. Nu måste Liv och Jeri komma överens om en gemensam strategi och överkomma sina olikheter.

Ska Frida och Liv ta sig till ön som deras pappa sa var det enda trygga stället? Och kommer de någonsin att hitta vännen Sam?

Det är grått, kallt och de är hungriga. Men de har varandra och de ger inte upp. Någonstans finns en framtid.

2021
Det svarta havet
9789179776039
De är framme i huvudstaden. Äntligen! Vännerna har gått så länge genom skog och längs järnvägsspår i hunger och kyla. Jeri har lovat att här ska finnas mat, värme och människor! Men allt är raserat, öde och bitande kallt. Är de verkligen ensamma i huvudstaden?

Jeri är beredd att göra vad som helst för att finna sanningen, men Hanis vet inte om han kan lita på sin vän längre. Inte nu när han vet mer om bunkrarna och vad som kanske hände hans föräldrar…

Trollan, den tysta lilla tjejen som de mötte i ett övergivet tåg, är det ingen som lyssnar på när hon viftar med sina teckningar.

Och Liv som ser efter sin sjuka lillasyster måste välja. Ska de fortsätta vidare till havet och ön som ska finnas där? Eller kan de stanna i huvudstaden, där svaret finns om vad som hände en gång för längesen, när världen gick under?

2022
Frostaftons hemlighet - En julkalender i 24 kapitel
9789179792800
En gnistrande, genomillustrerad adventsbok med andlöst spännande läsning i 24 kapitel – ett varje dag fram till jul.

I Grottholms mörker lever trollen. Den magiska kristallen ger dem ljus och värme, men ju längre bort från ljuset man kommer, desto kallare och eländigare blir det.

Belli bor med morfar i utkanten av grottans värme, och hon är trött på att frysa och tvingas lyda de mäktiga urtrollen. En dag hittar Belli en hemlig bok, och sanningen går inte längre att blunda för. Något är fel i Grottholm. Är det sant att det finns en ovanvärld, en plats där en riktig sol lyser?

Belli och hennes nya vän, vätten Rup, vågar det som ingen tidigare har vågat. De tänker ta reda på vad som finns längst upp i grottgångarna …