Profil

Profile photo ofterese.adling.7211

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Jag debuterade i november 2021 med barn- och ungdomsboken ”Kämpa Jessica” som jag skrivit tillsammans med min dotter Chloe Ädling. ”Kämpa Jessica” är en bok om dans, vänner och livets oväntade vändningar och är skriven med Chloes erfarenheter av att ha skolios och älska att dansa som grund. Vi skrev den då vi upplevde att det saknas böcker om skolios för barn och ungdomar.

I april 2022 kom boken ”En ballong till syster” ut. Den riktar sig till åldern 3-6 år och har färgglada illustrationer av Hanna Ingvarsson. Boken handlar om ballonger, känslor och att göra någon glad. Tanken är även att den kan vara ett stöd och redskap för att hantera de känslor som dyker upp hos barn när ett syskon läggs in på sjukhus.

Att barn känner sig hörda och sedda genom att känna igen sig i litteraturen tycker jag är viktigt. Jag vill med mina om berättelser visa att det är okej att känna sig ledsen och att det samtidigt går att hitta glädje mitt i det jobbiga.
Region
Uppsala