Profil

Profile photo ofthelma.kimsjo.8837

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Medicin, Musik, Religion, Romanförfattare
Mitt författarskap
Som journalist får man höra många gripande berättelser. En av dem blev kärnan i min debutroman Danssjukan som utkom våren 2022. Efter ett långt yrkesliv bl a som chefredaktör för olika lokaltidningar i Stockholm, Södertälje och Västmanland ägnar jag mig nu helhjärtat åt författande. Danssjukan är en roman om att leva med en ärftlig, dödlig sjukdom i familjen, Huntingtons sjukdom, men också om konsten att hitta livskraft trots detta. I boken är det dansen som tröstar och stärker. Berättelsen utspelar sig delvis i 1970-talets Stockholm när diskodansen var på dödligt allvar.
Jag skildrar gärna livet i Stockholms folkhemsförorter, är själv född i Solberga på södra sidan, det är miljöer jag känner väl efter tio år som chefredaktör för lokaltidningarna Mitt i Stockholm. Vällingby med omnejd är ett annat epicentrum i berättelsen. Kindahls legendariska dansskola är förebild för romanens skola.
Existentiella frågor är ständigt aktuella för dem som drabbas eller berörs av Huntingtons sjukdom. Vad bär vi runt i våra kroppar, vad ärver vi på gott och ont? Beslut om fosterdiagnostik, aborter och dödshjälp måste fattas både i romanens värld och i verkligheten.
Region
Stockholm