Profil

Profile photo ofthomas.svensson.8475

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Romanförfattare
Mitt författarskap
Region
Västernorrland
Blodgärning
9789189219885
Året är 1905. Suni Maria står på en färja som glider genom dimbankarna mot ön där hon levt hela sitt liv. Så ropar någon ett namn och allt kommer tillbaka. På färjan finns Erik som hon gjort allt för att försöka glömma, han som nästan blev hennes död. Panikslagen låter hon sig omfamnas av mannen som aldrig mer skulle få komma nära henne. Blodgärning handlar om mörka familjehemligheter, skuld och frigörelse. Den är inspirerad av en verklig händelse, ett mord som begicks strax intill författarens bostad. Romanen utspelar sig i ett lokalsamhälle som har fallit i glömska, en bofast samebefolkning i södra Norrlands kustland.
Vattendoktorn
9789189345119
Jag rycker till av smällen när stolen far i golvet. Gode Gud, låt det gå fort! Och ge mig en möjlighet att döda de båda svinen!
Året är 1875 och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar. Snart är de fångar i hans värld, till det yttre i vetenskapens tjänst. Men vad är det egentligen som driver honom? Och varför är August och Katarina utvalda? När en patient försvinner börjar fasaden rämna och det förflutna kan inte längre skylas över. En kamp på liv och död är oundviklig.
Den stora elden (september 2023)
9789189707788
Läderpåsen hade en tyngd i botten, det syntes på formen när den dinglade framför Johanssons ansikte. Det tjöt och gnisslade av järn mot järn när lokföraren slog till bromsarna. Handen med läderpåsen höjdes.
– Jag sa ju att du skulle sätta dig. Varför lyssnar du inte?
När blixtarna sköt genom skallen hann Johansson förväxla dem med huvudvärken. Sedan förlorade armarna som höll kappsäcken all kraft och han föll bakåt, in i mörkret.
Polisen lyckas inte lösa rånmordet i järnvägskupén. Den ökände ficktjuven Ehrenfrid Westermark-Rosen åtalas men frikänns i brist på bevis. Många år senare tar redaktör Axelsson upp fallet. Han avslöjar mördaren och vad som hände med rånbytet. För att lyckas tvingas han göra upp med sitt eget tvivelaktiga agerande i mordets efterspel och den bittra eftersmaken av sitt förhållande med mordoffrets hemlighetsfulla hustru Carolina.