Profil

Profile photo oftommy.a-svensson.2693

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Romanförfattare
Mitt författarskap
-Under många år har som sagt tanken på att skriva böcker funnits. Nu har jag gjort slag i saken med första boken om Noah och spökträdet. Jag har redan flera på gång där Noah upptäcker och upplever olika saker i hans och min närmiljö i Äskestocks innerskärgård utanför Västervik. Sedan har jag även under några års tid skrivit på en spänningsroman som även den utspelar sig i Äskestock och vid händelsernas centrum vid Helgerums slott under en försommar och midsommarhelg. Tanken är att manus ska vara klart under 2024.

-Alla böcker bygger på Noah och det vi upplevt tillsammans. Det är fantastiskt att på nytt få göra och se saker med ett barns kloka och undrande ögon. Jag hoppas det kan inspirera flera vuxna och mor- och farföräldrar att sätta av tid om umgås med sina barn och barnbarn utan digital närvaro. Det ger så otroligt mycket och jag är helt säker på att det formar ett barns utveckling och liv i en positiv bemärkelse.

Tommy är född och uppvuxen i Astrid Lindgrens Vimmerby på Saltkråkegränd – ett par stenkast från Astrids barndomshem Näs.
Efter avslutat gymnasium arbetade Tommy på Vimmerby Tidnings som reporter innan han började att studera vid Linköpings Universitet. Därefter gick resan vidare mot huvudstaden och arbete på Walt Disney och Sony Music.

I Stockholm föddes hans och hustrun Stinas Simon och Josefin innan resan åter gick till Linköping. Där arbetade Tommy bland annat på Toyota innan han startade ett företag inom HR och kommunikation.
-Jag har rest och varit utomlands otroligt mycket under mina yrkesår. Varit i Japan nästan 20 gånger, och i USA, Canada och i cirka 25 länder i Europa. Jag nästan bodde på flygplan, flygplatser och hotell under många år och jag tror det var då tanken på att skriva och frigöra sig från resor, möten och business föddes.

-Jag skapade mig faktiskt en egen modell, ”SOFT”, i vilken jag skulle finna Självständighet, Oberoende, Frihet och Tidsobundenhet. Vid 59 års ålder har jag nu anammat modellen, frigjort mig från traditionellt arbete och sätter tiden på att skriva, gå långa promenader med vår hund Inez, prioritera familj och försöka uppskatta det som inte alltid behöver vara så stort eller så långt borta.
-En stor inspiratör och anledning till att jag vågat bryta mönstret tror jag är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse ”Jag kan ha fel” – en bok som jag läst säkert tio gånger och som alltid ligger på mitt nattduksbord.

-Jag minns själv så väl mina morbröder Anders och Lasse som tog med mig på olika äventyr i skogarna runt Storebro då jag var barn. Det var fiske, bygga kojor, leta skalbaggar, bygga rymdraket, klättra i träd, teckna av naturen och så mycket mera. Så här i vuxen ålder känns det som jag faktiskt hade tre pappor.
Region
Östergötland
Noah och spökträdet
978-91-89854-11-6
Noah och hans farfar är på väg ner mot klipporna och havet för att bada.
Då ser Noah plötsligt ett Spökträd vid sidan av stigen. Det ser ensamt och lite ledset ut.
Noah får en idé om hur han och farfar tillsammans ska kunna ge Spökträdet lite kompisar. Och kanske kan spökisarna hitta på något tillsammans?


Boken är den första i en serie där Noah och hans farfar upplever natur och djur i spännande skogs- och skärgårdsmiljö. Alla böcker bygger på faktiska händelser i Äskestock utanför Västervik där farfar har sitt sommarhus.

Författaren vill förmedla vikten av att spendera tid med familjen och att umgås med andra vuxna än sina föräldrar samt att uppskatta och undersöka naturen.

Böckerna ger en inblick i naturens och djurens skönhet och mystik vilket kan främja den unga läsarens förståelse och vilja att veta och lära sig mera – och att läsa på egen hand.

En mysig läsupplevelse som inspireraratt tillsammans utforska och upptäcka det fina som oftast finns så nära oss.

Kommande böcker är planerade att ges ut:

• Noah och havsörnen
• Noah och vintergatan
• Noah lägger fisknät