Profil

Profile photo oftyra.von-zweigbergk.4613

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Illustratör, Konst, Prosa, Romanförfattare
Mitt författarskap
Min debutroman "Plikt" kom ut på Norstedts i April 2023. Mitt yrkesliv har dessförinnan kretsat kring bild. Jag har arbetat som illustratör och konstnär och gör det fortfarande. Jag har också undervisat på Konstfack i ämnet illustration samt varit ordförande i Svenska Tecknare och generalsekreterare för den internationella designorganisationen ico-D.

Jag skulle kunna prata om hur det kom sig att jag skrev en roman trots att jag aldrig hade tänkt mig det. Om processen att hitta sitt språk, sin ton och metod.

Min roman "Plikt" handlar om en pojke som slutar att gå till skolan. Han mår plötsligt för dåligt för att gå dit, och blir en s. k. hemmasittare. Med den vill jag väcka frågor kring vad skolan kräver av barn idag, varför blir det fel för så många? Jaget i boken söker sig också bakåt i släktleden, där psykisk sjukdom har präglat många personers liv, samtidigt som man har arbetat hårt och varit framgångsrik. Hur påverkar vårt arv och medfödda förväntningar oss? Skolplikten är samhällets krav på barnen, men vilka krav ställer vi på oss själva, och hur klarar vi av att möta dem?

Region
Stockholm