Profil

Profile photo ofulf-ivar.nilsson.2691

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Dokumentär, Fackboksförfattare, Historia, Illustratör, Tecknad serie
Mitt författarskap
Jag skriver faktaböcker om historia och ritar politiska satirteckningar.
Region
Gävleborg
Tjänstekvinnans död – Var pastorns en mördare?
978-91-980258-7-3
En känd aktad frikyrkopredikant och hans piga befinner sig i en skog. Ensamma. Plötsligt får kvinnan tolv hårda slag mot huvudet och dör. Bredvid henne ligger en blodig sten. Men var det pastorn som mördat henne?
Denna sanna – om än osannolika – kriminalgåta utspelade sig i Gävle sommaren 1896 och väckte stor uppmärksamhet över hela landet. Ett och ett halvt år senare trodde man sig ha svaret. Men många frågetecken återstod.
Journalisten Ulf Ivar Nilsson har letat fram alla pusselbitar från rättegångsprotokoll och tidningsreferat, dagböcker och arkiv och försöker reda ut vad som hände – och inte hände – under Hanna Lenströms sista månader, dagar och minuter i livet.
Vi och dom
978-91-980258-5-9
En liten bilderbok med 50 av mina vassaste satirteckningar. Jag belyser alla möjliga samhällsfrågor med mina bilder men allra helst sticker jag tuschpennan i dem som förespråkar rasism och andra dumheter. Även miljöfrågor och jämställdhet intresserar mig liksom allehanda funderingar kring människors villkor.