Profil

Profile photo ofveronica.linarfve.5712

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Ekonomi, Fackboksförfattare, Feelgood, Komedi, Prosa, Psykologi, Romanförfattare, Trädgård
Mitt författarskap
# 1 FÖRFATTARBESÖK MED VERONICA LINARFVE - LITTERATUR MÖTER LIVSSTIL

Precis som mina böcker brukar beskrivas som inspirerande och underhållande vill jag att författarmötet också ska fylla på med energi, beröra – och gärna inspirera till någon form av förändring.

I mars kommer min fjärde bok, Bidrottningen. Det är en underhållande roman med allvarlig underton – om stress, bin och ofrivillig kafkaliknande förvandling. Inspirationen till boken fick jag för några år sedan. Då surrade jag, precis som bokens huvudperson Gabriella, runt i tillvaron och skötte jobb, hem, barn och hus – och när min 92-årige farfar vägrade flytta från huset han bodde i, och inte heller släppte hemtjänsten över tröskeln, snurrade jag in honom i mitt ekorrhjul.

När farfar dog, dog även en bit av mig. Jag kollapsade och precis som Bidrottningens huvudperson drabbades jag hårt och tappade håret, minnet, känseln, fick tinnitus och kunde inte prata sammanhängande.

Jag älskar att möta läsarna och deltar gärna i boksamtal. Boka in mig och jag delar mig av erfarenheter och lärdomar från min författarresa och kollaps. Jag ger tips på hur man gör för att få mer balans i livet och om åhörarna vill gör vi också några enkla övningar tillsammans. Bin har en central roll i boken och om jag känner mig själv rätt kommer jag inte kunna låta bli att berätta om min nya hobby: att skapa en bivänligare trädgård.


# 2 FÖRFATTARDRÖMMAR
Jag håller även inspirationsföreläsningar med fokus på att skriva och arbeta som författare: både fack- och skönlitteratur. Jag berättar om vägen från idé till tvåboksavtal – och vidare. Utgångspunkten är mina egna misstag. Om hur man kommer igång, vad förlagen söker, refuseringar och hur man ökar sina chanser till utgivning. Intressant för alla som funderar på att skriva en bok eller som bara är nyfikna på hur en bok blir till.


Bor: Åkersberga utanför Stockholm men gör besök i hela landet.

Arbetar som: Författare och driver egen kommunikations- och produktionsbyrå där jag hjälper företag och organisationer (bland annat några av Sveriges främsta kulturinstitutioner) att förfina sina skriftliga uttryck.

Utbildning: Beteendevetare, journalist, copywriter

LÄS MER PÅ WWW.VERONICALINARFVE.SE

Region
Stockholm
Bidrottningen
9789150977370
BIDROTTNINGEN - kommer 14 mars 2024

UNDERHÅLLANDE OM EN KAFKALIKNANDE FÖRVANDLING.
Gabriella Lind är klippan alla vänder sig till. Hon som fixar och får saker gjort. När hennes nittiotvåårige biodlande farfar blir sjuk, vägrar flytta från gården och absolut inte vill ha hemtjänst, snurras även han in i ekorrhjulet. En dag kollapsar Gabriella. Plötsligt vet hon inte längre vem hon är. Är hon ens människa?
Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor – så blir du ekonomiskt tryggare, starkare och friare
9789189051249
BTJ gav Ekonomi-PT:ns handbok högsta betyg: ”Innehållsrik, angelägen, intressant, välskriven, lättillgänglig, trevlig och läsvärd … 5/5"

Om boken: Det finns fortfarande många kvinnofällor och tyvärr har privatekonomin visat sig vara en av de allra svåraste att trassla sig ur. I vilken tråd börjar man dra? Vad är viktigt på riktigt? Hur gör man?

Häng med när Ekonomi-PT:n Mia Ingelström guidar Veronica Linarfve, beteendevetare och författare med nybotad ekonomifobi, genom 9 träningspass. Upplägget är enkelt, konkret, peppande och passar alla oavsett hur mycket eller lite pengar du har. Steg för steg får du lära dig hur du tar kontroll över din ekonomi och gör det bästa av det du redan har!

Efter att ha läst och gjort övningarna i boken har du tagit makten över dina pengar och därmed ditt liv. Du har inte råd att vänta längre.
Inte helt Miss Lyckad
9789177797470
Det är skillnad på att lyckas och att vara lycklig. I den fristående andra delen om Louise Locke har tre månader har gått sedan förra boken. Äntligen verkar lyckan infinna sig i Louise liv. Hon har blivit chef, är gift och allt det yttre är på plats. Men sakta sakta går det upp för Louise att det kanske är skillnad på att ha lyckats och att känna sig lycklig.

Inte helt Miss Lyckad är andra delen om Louise Locke, en Bridget Jones i svensk tappning
I huvudet på Miss Lyckad
9789177793328
EN SVENSK BRIDGET JONES om att inte räcka till. I huvudet på Miss Lyckad var min författardebut, och gissa om jag blev stolt när den nominerades till Årets Feelgood 2018? Boken handlar om Louise Locke som bara vill bara vara lyckad. Göra karriär, vara en perfekt mamma och underbar flickvän. Men det är inte alltid så lätt.

"Författaren skildrar den svåra konsten i att följa sitt hjärta och inte alltid göra det som förväntas. Hon har ett bra driv i språket och skriver med mycket humor. Igenkänningsfaktorn är hög.” Hanna Gunnarsson BTJ/BTJ-häftet nr 12 2019 om Inte helt Miss Lyckad.