Varför författarsök?

Det är på Författarsök vi möts. Vi på BTJ vet att det finns mängder av begåvade människor därute som har enorm potential, men som aldrig får chansen. Vi vet att många vill komma ut och träffa sina läsare, berätta om sina böcker och främja läsandet i landet. Men det är en hög tröskel att ta sig över innan man blivit insläppt i värmen, och det kan vara tillräckligt för att tappa sugen och sluta skriva. Att få träffa sina läsare kan vara just den uppmuntran som behövs för att fortsätta sin författarresa.

Även etablerade författare upplever att det kan vara tufft att nå ut, och det är svårt att påverka bokningsfrekvensen när det finns mellanhänder som efter egen smak och tycke ska välja ut vilken författare som ska bokas. En egen hemsida är det svårt att få trafik till, och de sociala medierna är bra för marknadsföring, men inte för kommunikation när det gäller bokningar.

Vi skapade tjänsten för att hyvla trösklarna, såväl för nya som etablerade författare. I Författarsök har du ett skyltfönster som du själv bestämmer över. Det är din plats och bokningarna sker på dina villkor. Dessutom blir du en del av vår marknadsföring som når ut till hela Sveriges bibliotek och en stor del av skolorna – utan att du behöver göra någonting. Vi presenterar löpande våra författare och marknadsför tjänsten aktivt mot hela vårt kontaktnät.

Vi vill främja läsningen i vårt land. Vi vill att så många bibliotek som möjligt ska kunna locka besökare, och vi vill att så många författare som möjligt ska kunna fortsätta sin karriär. Ibland behöver man hjälp, och där finns vi för dig. Vi är även lyhörda för förslag och önskemål. Tjänsten är under ständig utveckling och vi vill att din upplevelse ska bli så bra som möjligt, att du känner att Författarsök är din plats, ditt hem, där allt sker på dina villkor. Hur kan vi göra den bättre för just dig? Hör gärna av dig till oss!

Fördelar med tjänsten

BTJ har i över 80 år samarbetat med Sveriges bibliotek och varit länken mellan dem och landets förlag och författare. Vi har en aktiv dialog med såväl bibliotek som skolor, och vår marknadsföring når ut till de allra flesta.

Arrangörerna kan på ett snabbt och enkelt sätt hitta dig och kontakta dig direkt, utan mellanhänder. En bokning kan vara klar på några minuter.

Här exkluderar vi ingen. Har du skrivit en bok är du per definition en författare – oavsett om du är egenutgiven, utgiven på traditionellt vis eller på hybridförlag. Vi vet att bibliotekarierna besitter enorm kompetens och alldeles utmärkt kan avgöra vilken författare man vill boka till just sitt event. Vi hjälper dig att nå ut genom att löpande lyfta fram aktiva medlemmar i våra utskick, nyhetsbrev, bloggar, sociala medier med mera. Vi vill att du ska lyckas, och vi arbetar aktivt för det – dagligen. Finns det någonting du skulle vilja att vi gör för just dig? Hör av dig, så ser vi vad vi kan göra.

Vad kostar författarsök?

Att vara aktiv medlem kostar 59kr i månaden inkl. moms. Summan dras från ditt kort varje månad, så du behöver bara lägga in dina uppgifter en gång. Vill du hellre betala årsvis med Swish eller faktura kan vi ordna det med.

Vad får jag som författare?

Med en aktiv Författarsök-profil finns du där biblioteken finns. Du får ett skyltfönster där du kan marknadsföra dig och berätta om ditt författarskap och vad du erbjuder vid ett författarbesök. Där kan du byta ut bild eller ändra i texten när du vill. Där kan arrangörerna kontakta dig direkt och ni kan snabbt göra en bokning.

Du får även vara med i vår marknadsföring som når ut i hela landet, med nyhetsbrev, reklamblad, på hemsidan, på sociala medier, i bloggar med mera. Vi vill att du syns, och hjälper gärna till. Vi på BTJ kan också hjälpa till med att skicka dina böcker till arrangören inför ditt besök så att du inte behöver bekymra dig för det. Vi vill att det ska vara enkelt, för alla parter.

Vem når jag ut till?

Vår marknadsföring är heltäckande och når ut till de allra flesta bibliotek och en stor del av landets skolor. Delar du din Författarsök-profil på dina egna sociala medier får du större spridning och ökar chansen att synas.