Profil

Profile photo ofalexander.forselius.3227

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Andlighet, Biografi, Data, HBTQ, IT, Musik
Mitt författarskap
Jag skriver böcker om mina erfarenheter av att leva med NPF-diagnoser med en touch på spiritualitet och att lyfta mindre uppmärksammade men allvarliga problem som kan uppstå när man har Npf och försöker göra det man brinner för men straffas av stela regelverk som gör att man tex förlorar sitt ekonomiska skyddsnät i jakten på att hitta sin plats i samhället.

Min historia och mina böcker har uppmärksammats i ett otal artiklar / inslag i riksmedier såsom SVT, UR, Sveriges Radio och riks/ lokaltidningar som Expressen, Allt om Resor, branschtidningar såsom Företagaren, Adopoterad samt stora digitala medier såsom KIT, Spotify, Hjärnfonden, Skiftet

Till vardags arbetar jag som it-konsult med kunder inom event, media, fintech och musikbranschen. Just arbetar jag som konsult åt musikbolaget ALOADED.

Test
Region
Västra Götalandsregionen
Jag Upphäver Gravitationen
9789198572322
"Jag Upphäver Gravitationen" är en berättelse om att leva med autism, asperger och ADHD och hans kämpande för att ta sig in i ett neurotypiskt samhälle där social kapital, kompetens, nätverk och bostads samt släktskap prioriteras före faktiska kunskaper, talanger och meriter. Han berättar hur han envist försöker ta sig in i de finaste sammanhangen, jobben och medierna trots att han saknar de formella nycklarna in, och samtidigt hur denna kamp gör att han förlorar sitt sociala och ekonomiska skyddsnät på grund av stela regelverk
Min skolstart : Varför måste det vara en sådan komplicerad sak för oss med autism/ADHD?
9789152723500
"Skolstart, Jippi!" - Det är det ordet man som förälder till en med en neuropsykiatrisk diagnos önskar få höra vid den här tiden på året, när sommaren sjunger på sista versen och det snart ringer in för ännu ett skolår.
Tyvärr ser inte verkligheten precis så ut, men det vill författarna till denna bok ändra på, genom att med denna biografi, som är skriven helt utifrån erfarenheterna av att vara en elev med asperger i en skolmiljö som för en med funktionsvariation kan vara lika ogästvänlig som en resa till mars. I den här boken får vi reda på vad som rör sig i huvudet, varför beteenden ser ut som de gör, utifrån Alexanders egna upplevelser genom skoltiden.

Denna bok är en omarbetad variant av den tidigare boken "Skolkstart" - som hade ett lite mörkare titel och inslag - men i den här omarbetade varianten har vi istället valt att betona den positiva upplevelse vi önskar att personer med neuropsykiatriska diagnoser borde få av den svenska skolan.
Virtuell Semester : att semestra under kulflation på alternativt sätt
9789152762967
Det här är en bok om hur du kan få känslan av att resa utan att behöva lägga stora pengar på att ge dig ut i den mycket oroliga omvärld vi lever i nu, tack vare kombinationen digital teknik och meditation. Detta är en nylansering av boken "Virtuell Semester" som kom i början av 2022 och som fick goda recensioner i bland annat "Allt om Resor" som är Sveriges största resemagasin. Sommaren 2023 var tänkt att bli den första riktiga sommaren efter den väldigt jobbiga inledningen på 2020-talet. Men när coronaviruset gett upp blev det istället krig och inflation i Europa. Trots att riksbanken trycker bromsen i botten höjer styrräntornarna tenderar ekonomins bromssträcka vara längre än vad man kunnat räkna med, då människor likt ett kosläpp har ett uppdämt behov av att resa upp de stora sparkapitalen från "lockdown-tiden".
Nu talar allt fler om en så kallad "funflation" - att det här ytterligare spär på inflationen och kan tvinga ytterligare smärtsamma räntehöjningar.
Bokslut
9789198517811
Varför fungerar ADHD-hjärnan som den gör, inte kan vänta på sin tur, prioriterar bort det tråkiga? Enligt forskarna handlar det om dopaminet, men i den här boken förklarar författaren Alexander Forselius sin egen upplevelse genom en analogi - där ADHD är som ett företag där de får vänta extra lång tid på att bankgiroinbetalningen ska komma in efter utförd prestation och att snabba belöningar då är som att hela tiden behöva ta dyra lån för att betala leverantörsskulderna.

I boken beskriver han fysisk och psykiskhälsa som ett företag med en balans- och resultaträkning och där olika aktiviteter motsvarar intäkter och utgifter samt hälsotillstånd och identitet som en balansräkning och belöningssystemet som bankgirot där pengarna strömmar in.
Han liknar ADHD-symtom vid ett företag som måste ligga ute längre med pengarna än andra företag och därför hela tiden måste ta snabblån i form av snabba belöningar såsom utemat, godis m.m. för att klara löpande utgifter då det tar 5 bankdagar istället för en för "pengarna" komma in varpå företagets balansräkning blir fylld av skulder från snabba belöningarna som belastar ekonomin.
Tågsurfning : Den eviga resan mot arbetsmarknaden med autism, asperger och ADHD
9789152778326
En berättelse om den eviga kampen för en person med NPF att hitta och behålla ett jobb.

Många med NPF har specialintressen med mycket vass talang inom till exempel datorer och bilar. Ändå lever en mycket stor andel av gruppen på bidrag helt i onödan, för att de inte kan komma in på arbetsmarknaden för att de inte passar in i de svenska sociala normerna på arbetsmarknaden. Vissa kommer in men bara då som extraknäck eller praktik men när det blir det dags för mer långvarigt samarbete tar det stopp, och hur ålderdomliga regelverk för skatt och socialförsäkringarna i kombination med nya arbetsformer komplicerar möjligheten att försörja sig själv på sin talang och samtidigt behålla sitt ekonomiska och sociala skyddsnät.