Profil

Profile photo ofanders.hagglin.7952

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Feelgood, Musik, Novellförfattare, Prosa, Romanförfattare
Mitt författarskap
Författarsamtal
Hur hamnade jag där? En 65-årig debuterande romanförfattare och pensionerad civilingenjör. Hur stort steg var det att ta?

Mitt författarbesök
Jag beskriver hur det är att bli författare på äldre dar, mitt intresse för att uttrycka mig i skrift, att gå skrivarkurser och att få mina texter bedömda.

En andra del är beskrivningen av hur min första roman kom till från idé, karaktärer, val av plats till historien med dess början, vändpunkter och slut.

Mina romaner handlar om relationer. Det är skilda karaktärer och inte tycks passa ihop, men där slumpen och olika händelser i alla fall ger en möjlighet. Hur ska det gå och hur kommer det att hända? En sverigedemokrat och en nyanländ kvinna eller en kvinnlig doktorand med ADHD tendenser som möter en jurist från affärsvärlden i Stockholm.

Jag letar och kanske finner något som även läsarna kan vara nyfikna på.

Att skriva! Jag har skrivit en doktorsavhandling om undervattensteknik och arbete under vatten. Dessutom ett antal (11st) debattartiklar publicerade i GöteborgsPosten, så hantverket att skriva kunde jag.

I tjugotvå år har jag bjudit bekantskapskretsen in till After Work en gång i månaden. Varje månad skriver jag ett kåseri på en A4-sida över något aktuellt eller inaktuellt ämne. Sändlistan omfattar nu över 250 personer.

Jag kände att jag hade historier att berätta! Men därifrån till att skriva och få ner dom på papper är en lång väg.

För några år sedan började jag samla ihop fragment och fick ihop två mindre berättelser. Jag kontaktade en god vän som råkar vara professor emeritus i litteraturvetenskap. Vi träffades på ett café på Linnégatan i Göteborg. Det kändes kulturellt, att sitta och prata litteratur med en professor på ett fik över en kopp svart kaffe.

Jag minns särskilt en sak som han sa till mig då:
”Det märks att du kan och vill berätta historier.”
Region
Västra Götalandsregionen
En lösning på ekvationen
978-9189269-29-3
Vad händer när den intolerante möter den nyinflyttade? Och vilka hemligheter kan den nya invånaren hitta i den traditionella värmländska myllan?

Janne har blivit inskränkt i sin ensamhet. Den döda hustruns kläder hänger fortfarande i garderoberna och sonen slits mellan skolan och Jannes förväntningar om idrottslig framgång.

Yasmine har nyligen flyttat till orten. Hon vet inte vad hon söker och inser kanske inte ens att hon letar. Hon är den behärskade änkan som styr sina barn och sig själv i en tydlig riktning.

Två människor med stort personligt och kulturellt avstånd, stöter ihop via sönernas idrottande. Motsättningar och trivialiteter nöts ner och skärps. Var för sig lever de sig vidare i sin egen tragedi. Men på den mindre orten möts man alltid igen. På gott och ont.

Bygdens historia blandas med dagens konflikter och vardagliga tillfälligheter i vägen framåt. Där idrott och gemensamma intressen är kittet i samhället som kan medföra både konfrontation och harmoni.

En roman om en omöjlig relation i en möjlig omgivning.
På nya vatten
publiceras hösten 2023
Kan den unge manlige juristen ta sig ur sin vana att gå på båda sidor om lagen? Och hur långt räcker den kvinnliga doktorandens ilska för att ta sig tillbaka efter trafikolyckan, som försatte henne i rullstol.

Två själar möts i Stockholms djungel.

Sebastians nya förutsatser kommer på skam under familjens inflytande och slumpens påverkan. Som att olagligt ta del av förundersökningsmaterial för att rädda en miljardaffär.

Marias framgångar i forskningen väcker uppmärksamhet och alla vill ha en bit av henne.
Hon blir en utsatt ung kvinna som får hantera närmanden från män med auktoritet.

Deras vägar korsas i det juridiska efterspelet till bilolyckan som förlamat Maria och som orsakats av Sebastians syster.

När Maria ställs inför en forskares inflytande och sexuella krav, vänder hon sig till Sebastian och hans gamla kontakter.

Att töja på sina principer eller böja sig för omständigheterna, vad är man beredd att offra för sina egna syften?

”På nya vatten” skildrar två vilsna individer som letar efter en väg framåt. I vilken omgivning kan de samsas om livets utrymme?