Profil

Profile photo ofanders.lowdin.4784

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Fotokonst, Historia, Konst
Mitt författarskap
I januari 2022 debuterade jag som fotoboksförfattare med boken “Jag ville se platserna”, med förord av Ola Larsmo. I boken har jag samlat femtio foto­grafier från mina resor till platserna för Förintelsen, i huvudsak från östra Europa: Polen, Litauen, Ukraina och Österrike.

I mina samtal tar jag upp varför jag började resa med min kamera 2014 till platserna för Förintelsen. Min bakgrund är inte judisk och jag har inga anhöriga eller övriga släktingar som mördats. Vad är det som har fått mig att arbeta så mycket med de här frågorna?

Under mitt arbete med boken har jag ställt mig frågorna hur vi berättar om Förintelsen när alla som kan vittna är döda? Hur ser landskapen idag ut där lägren låg? Bär platserna vittnesmål om de grymheter som utspelade sig där?

Jag kan komma till er och berätta om min bok, om mina erfarenheter när jag rest till dessa platser. Platser som på håll för mig tedde sig som avgrundsdjupa svarta hål men som när jag kom nära utvecklades till också något annat. Platser att sörja och minnas vid, platser där människor lever sina liv.

Och så pratar jag om min bilder och mitt bildspråk samt ger tips på författare vars böcker har varit viktiga under mitt arbeta med min bok.

Fotograf: Anette Andersson Fahlkvist (porträttbilden)
Region
Stockholm