Profil

Profile photo ofanna.sivenius-rattigan-.5138

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Fantasy, Psykologi, Romanförfattare, Skräck, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Jag är utbildad psykolog sedan 2006 men bestämde mig för några år sen att följa drömmen om att bli romanförfattare. 2020 sade jag upp mig från en fast tjänst, startade eget och fick på så vis tid över för skrivandet. Jag skriver gärna spänning, inte sällan med en skruv åt magisk realism eller urban fantasy. Att skriva både för unga vuxna och vuxna tycker jag är roligt. I maj -23 kom min debutroman ODÖDLIG JORD. Det är en spänningsroman med magisk realism. Under hösten 2024 kommer uppföljaren släpas, ODÖDLIG SJÄL.
I november -23 släpptes en fristående bok, en kortroman för unga vuxna - en skräckig berättelse med element av både deckare och övernaturliga fenomen med titeln I SKULDENS SKUGGA.

Jag planerar även att skriva spänning utan övernaturlighet och magi. Nu är jag igång och skrivandet är en del av min vardag!

Jag föddes 1975 i Malmö men bor idag på landet utanför skånska Löberöd tillsammans med min familj. Jag jobbar som psykologkonsult, med fokus på ledarskaps- och grupputveckling.
Region
Skåne
Odödlig jord
9789189199255
Spänningsroman

Undangömt i skogarna på Österlen ligger det nedlagda alunbruket Charlottenro, där Sveriges mäktigaste adelskvinna genom tiderna efterlämnat sig ett giftigt arv. En alunmästare som flytt från ett härjat Irland på 1700-talet har genom ödets nycker lyckats överleva i 300 år tillsammans med en liten skara människor som kallar sig det hemliga folket.

Mötet med dem vänder upp och ner på allt för Hanna. Hon anar snabbt att något inte stämmer. När Jens och det hemliga folkets drottning Charlottas långdragna konflikt kommer upp till ytan dras Hanna in i en spiral av obehagliga händelser. Dörrar till det förflutna öppnas, till tiden då det mytomspunna bruket grundades.

Anna Sivenius Rattigan föddes 1975 i Malmö. Idag bor hon på landet utanför skånska Löberöd tillsammans med sin familj. Anna är utbildad till psykolog och jobbar som konsult, med fokus på ledarskaps- och grupputveckling. Odödlig jord är hennes debutroman och den första delen i en trilogi.
I skuldens skugga
9789198857481


Under sommaren flyttar Rebecca tillfälligt till sin familjs nyinköpta gård. Det sägs att familjen som bodde där för hundra år sedan försvann spårlöst.

När Rebecca gör ett otäckt fynd på vinden förstår hon att hon är en gammal hemlighet på spåren. Hon anar att någon förföljer henne, och ibland väcks hon av skrik på natten. Vem är det Rebecca hör, och vad hände egentligen med familjen som försvann?

I skuldens skugga är baserad på Anna Sivenius Rattigans verkliga upplevelser och möten med det övernaturliga.