Profil

Profile photo ofcarin.hammarberg.5237

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Historia, Romanförfattare, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
"I min systers skugga" är första delen av tre. Målgruppen är barn och unga. Historia och särskilt 1700-talet är en passion för mig. Mycket som hände då kan man relatera till idag.
Många unga läsare gillar historia och är nyfikna på hur barnen levde då. I romanen får man följa den 12-åriga grevinnan Ulla och hennes liv på slottet i Skåne. Slottet som hennes farmor byggde. Här har hon vänner i köket och i stallet, en vänskap som inte ses med blida ögon. Hon beundrar sin farmor och hennes naturliga auktoritet, dessutom tycker hon att farmor är fantastisk som har lyckats bygga upp en strålande industri i Andrarum, ett alunbruk. Flickor och kvinnor på den tiden hade oftast inte den friheten. Detta funderar Ulla ofta på. Hon skriver ett brev till sina föräldrar och försöker sätta ord på hur hon ser sin framtid.
Del två, "I mitt hjärtas rum", utspelar sig på Ullas föräldrars slott utanför Västerås och här får läsaren stifta bekantskap med hur en ung flicka får sin utbildning och vad som anses viktigt för unga flickor att lära sig. Den lilla grevinnan Ulla känner sig ensam och längtar tillbaka till sina vänner i Skåne. Ulla får en egen kammarjungfru som blir hennes vän. Den nyfikna Ulla ger sig ut på äventyr kring slottet.
I den avslutande delen befinner sig Ulla i ett vintrigt Stockholm. Hon presenteras för hovet, skriver dikter och sin vana trogen smiter iväg på upptäcktsfärd i ett 1700-tals Stockholm som kan vara farligt för en ung flicka. Del 3 är under arbete.
Region
Skåne