Profil

Profile photo ofchloe.adling.1040

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
Om mig:
År 2021 debuterade jag med barn- och ungdoms boken ”Kämpa Jessica!” utgiven på Idus förlag, som jag skrivit tillsammans med min mamma, Terese Ädling. Sen dess har jag fortsatt mitt skrivande och jobbar i nu läget på en roman i genren dystopi.
Då jag är 17 år går jag mitt andra år på gymnasiet, naturvetenskapliga programmet. Jag arbetar även extra med att skriva facit till läromedel NO åk 5 och 6 för Natur och Kultur, och webbövningar till No åk 6.

Om ”Kämpa Jessica!”:
”Kämpa Jessica!” handlar om Jessica som brinner för dans, men som får reda på att hon behöver stelopereras för sin skolios. Alla åren med korsett känns bortslösade och Jessica vet inte om hon någonsin kommer kunna dansa igen.
I boken tas krångliga vänskapsrelationer, rädsla, familj, kärlek och personlig utveckling upp. Skriven i syftet att lära men även få barn att känna igen sig i vardagliga problem. Skolios är vanligare än vad många tror och det är viktigt att öka förståelsen för hur det kan vara att leva med det.
Den är en skönlitterär bok som är inspirerad av verkliga händelser, då jag själv är dansare och opererats för skolios. Främst riktad till 9-12 men har även blivit uppskattad av både yngre och äldre.
Region
Uppsala