Profil

Profile photo ofchrister.boteus.7784

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Andlighet, Deckarförfattare, Feelgood, Romanförfattare
Mitt författarskap
Skulle beskriva mig själv som en sökare och intresset för existentiella frågor har alltid funnits inom mig. Är beteendevetare och socionom i grunden men har också arbetat utomlands och rest mycket i många år. Sedan ungdomen har jag arbetat med konst i olika former och intresset att skriva och berätta är en del av mig som person.

Bor idag under sommarmånaderna i Karlskrona och resten av året tillbringas huvudsakligen i södra Portugal liksom i Onsala strax söder om Göteborg. Uppvuxen i Göteborg, där studierna ledde fram till en socionomexamen och en IHM-examen, som marknadsekonom. Under mina författarbesök pratar jag gärna om skrivande och mina böcker. Hur det är att arbeta som författare och hur man bygger karaktärer och miljöer.
Intresset för konst har alltid varit en del av mitt liv och det första konstgalleriet var beläget på Husargatan i Haga, Göteborg.
Tankarna på att skriva en bok, där jag kan dela med sig av upplevelser och tankar, från mina resor och möten med konstnärer har mynnat ut i böckerna, ”Sinnenas resa” och ”Nissan Engel – A Harmony of Colour & Music”.
Intresset för existentiella livsåskådningsfrågor ledde naturligt fram till boken ”I kontakt med den inre världen”. Här följer vi samtal med andliga medier som berättar om sin tro och förmedlar sin kunskap om den inre världen.
Samtal vid författarbesök kan också handla om vad andliga medier arbetar med och vad några av de vanligaste frågeställningarna är.
I skrivandes stund arbetar jag med en bok med titeln ” Den oändliga andevärlden” som beräknas vara färdigskriven hösten 2023.
I min första skönlitterära roman ”Min tid är nu” skriver jag om min huvudkaraktär Gabriels mittlivstransformation. Romanen har ett starkt andligt tema och en romantisk sensuell ton. Det är i första hand en intelligent feelgood trilogi om Gabriels inre utveckling.
För närvarande är de två avslutande böckerna ” Den hemliga elden” och ”Mimosastigen” under arbete på Lava förlag. Den hemliga elden beräknas vara klar under hösten 2023.
Vid ett författarbesök erbjuder jag en föreläsning om vikten av att ”Följa sin egen röst”.
Liksom för huvudpersonen Gabriel i ovan nämnda trilogi som omedvetet följde sin intuition när han lämnade Sverige för att börja arbeta i Algarve.
Efter att ha varit omedveten om varför jag valde olika vägar i livet har jag under senare år insett att jag utan förstått det följt min intuition som också ofta kallas för vår magkänsla.
Vi blir alla guidade i våra liv. Men att inse att känslan, tankarna och rösten inom oss vill visa oss alternativ är svårt att båda tro på och acceptera.
Jag följer Författarförbundets minimirekommendation för arvoden, vilket är 7 500 kr inklusive skatt och sociala avgifter, plus moms, för en timmes föredrag/författarsamtal. Resa och eventuellt logi tillkommer.
Region
Region