Profil

Profile photo offolke.schimanski.4384

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Hem och hushåll, Historia, Militär och krig
Mitt författarskap
Jag har en fil mag i historia, statsvetenskap och teoretisk filosofi vid Lunds universitet. De böcker jag skrivit är mestadels historiskt inriktade men ofta med blick mot nuet. Ett undantag är boken "Media för alla" som ger tips om hur man ska använda media, men det var före IT-eran. I övrigt har jag skrivit en historisk berättelse om staden Berlin (Berlin, en stads historia) som kommit som inbunden och pocketupplaga, en om andra världskriget i tredje världen (De bortglömda, Andra världskriget i Afrika, Asien, Latinamerikan och Oceanien) som också kommit ut inbunden och pocket och om flyktingmottagningen på Ramlösa brunn (Tillbaka till livet). Dessutom har jag samlat intervjuer med gamla kommunister i DDR i en liten bok (Dröm och verklighet i DDR).
Speciellt intressant just nu är min bok om hur man under krigstiden klarat matfrågan (Mat, en krigisk historia).Den handlar inte bara om Sverige utan om en rad andra krigförande och neutrala stater. Det finns också "krigsrecept" i boken.
Jag är beredd att ställa upp var som helst i landet.
Det finns också en presentation av mig på wikipedia.se.
Region