Profil

Profile photo ofjohan.unenge.3931

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Barnboksförfattare, Illustratör, Tecknad serie, Ungdomsboksförfattare
Mitt författarskap
På författarbesök berättar jag om mina alla jobb. Har haft 100 tals workshops i tecknade serier, skrivande och illustration och dramaturgi. Jag skriver och illustrerar bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har ritat tusentals seriesidor. Jobbar även med rörliga bilder och gjort flera teveserier och långfilmer och julkalendrar för Tv och radio
Jag har skrivit och ritat ca 140 böcker under mina 35 verksamma år. De mest kända är Eva & Adam, Hotell Gyllene Knorren, Ronny & Julia och Livet enligt Rosa. Alla dessa gjorda ihop med Måns Gahrton. Jag jobbar även med läsfrämjande. Föreläser kring vikten av att läsa. Var den första av kulturrådet utsedde Läsambassadören. har suttit på stol nr 9 i Barnboksakademien. Är idag styrelsemedlem i Läsrörelsen.
Mitt mål är att mina författarbesök ska leda till lite större förståelse för skrivande och ritande, locka fram författaren och tecknaren i allt från 7 åringar till 16 åringar genom att skapa nyfikenhet och skaparlust.
Region
Stockholm