Profil

Profile photo ofjon.kahn.8864

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Biografi, Dokumentär, Historia, Poesi, Prosa, Romanförfattare
Mitt författarskap
Min hemsida: www.kahn.in

När jag kommer ut berättar jag om mina böcker och den tid de handlar om. Jag berättar om hur det är att skriva historiska romaner och hur det kan kopplas till släktforskning.

Jag skriver historiska romaner som bygger på verkliga personer, inte kungar eller andra kända personer, utan personer från det verkliga vardagslivet som har minst lika spännande historier.

"En osannolik kärlekshistoria" handlar om mina föräldrar som träffas 1945 utan att veta något om varandra. Han judisk och hon liberal, men med en far som varit nazist. Finns också på engelska "It's All Coming Back - On Love After the War"
BTJ skrev ... en gripande och mycket mänsklig roman värd en bred läsekrets

I "Simons längtan" får vi följa Simon alltifrån hans födelse på den svenska kolonin Saint Barthelemy 1797 till hans tragiska död i Stockholm 1831. Hans föräldrar dör på ön och han får hjälp att ta sig till Sverige där han blir en framgångsrik guldsmed i Stockholm.
BTJ skrev ... Miljöskildringarna är formidabelt doftrika liksom personporträtten ... allt berättat på utmärkt prosa.

"Ö i dimma - om Utö, pesten och coronan" berättar om ett samhälle som drabbades mycket hårt under Karl XII's krig. Vi får följa prosten Jonas som kommer ut till ön i slutet av pesten 1711. Vi får också följa Juliya en ukrainsk doktorand som kommer ut i coronans tid 2020 för att forska om ryssbränningarna 1719.
BTJ hade nu börjat med poäng och boken fick högsta betyg en 5-a.
Region
Stockholm