Profil

Profile photo ofkarin.modeen.6766

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Novellförfattare, Prosa, Romanförfattare
Mitt författarskap
Under sommaren 2022 gavs min debutroman "Luftvärdighet" ut, en nystartsberättelse om piloten Vera Stark som innehåller både spänning och känslor. 2023 kom den även som ljudbok, där jag själv är inläsare.

Jag har tidigare arbetat inom flyget i många år och lät därför min första bok utspela sig i den branschen. Författarskapet är nu en del av min brokiga cv, som i sig har rönt en del uppmärksamhet - både i lokal och nationell press.

2019 skrev jag en novell som blev utgiven i antologin "Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting". Jag tycker om novellformatet, men trivs ännu bättre i romanvärlden.

Sedan sommaren 2023 är jag krönikör i tidningen Hela Staden Uppsala och arbetar på flera nya manus som jag ska hoppas bli böcker så småningom. Gemensamt för dem är att de rör sig i gränslandet mellan spänning och relationer.
Region
Uppsala
Luftvärdighet
9789189484573
Under ett års tid har Vera vägrat att se sig i spegeln. Hur skulle hon kunna möta sin egen blick efter det som hänt? Hon har isolerat sig i sin och Axels lägenhet, där hon tillbringar dagarna med att stirra i väggen och låta tiden gå. Kanske hade det fortsatt så om inte det där knöliga kuvertet ramlat in genom brevinkastet. I brevet ligger en nyckel med "Södra Trösten" skrivet på etiketten och en hälsning från Veras döde far.

Nyckeln blir starten på en resa, både geografisk och symbolisk, mot ett liv som går att leva. För att nå fram måste hon ta reda på vad i hela världen det var som hände, den där eländiga dagen ett år tidigare.

Luftvärdighet är en berättelse om skuld och skam, om att slå i botten och vända uppåt, men också om hjältar och respekt. Begreppet "luftvärdighet" handlar egentligen om ifall ett luftfartyg uppfyller säkerhetens krav, men uttrycket kan också beskriva en desperat strävan efter värdighet, även om den är byggd på luft.
Hälsingesagor - om älvor, kanoter och magiska ting
9789163947292
Antologin Hälsingesagor är full av fantastiknoveller som utspelar sig i Hälsingland, skrivna av författare som alla har en koppling till landskapet. Berättelserna för dig till allt från svunnen tid till långt in i framtiden. De har inslag av folktro, magi, spöken, superhjältar, tidsresor och mycket annat som tar med dig utanför vår verklighet.

Välkommen till trevliga, spännande och kittlande lässtunder.
Sammanställd av litteraturföreningen Hälsingesagor