Profil

Profile photo oflena.lindehag.3975

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Deckarförfattare, Fackboksförfattare, Thriller
Mitt författarskap
Journalist och författare. Arbetar som redaktör på Expressen, där jag tidigare varit nyhetsreporter och kriminalreporter.

Aktuell med "Sista morgonen", andra delen i serien om forensiska psykologen Sara Benedikt. Första delen, "I natt är jag din", kom ut 2023.


Tidigare har jag bland annat gett ut ”Mina åtta år i Kality: Berättelsen om hur småstadstjejen Ingela blev 'Storbedragerskan'och hamnade i Etiopiens mest fruktade fängelse" (Forum).

Jag kan erbjuda:
• Föreläsning om mitt författarskap, mina böcker och den kreativa processen.
• Fiktion vs verklighet. Föreläsning om att använda journalistiska verktyg i såväl fackböcker som fiktion.
• Workshops med skrivövningar.
• Skräddarsyr också enligt önskemål!
Region
Stockholm
Sista morgonen
9789180313308

Det är sommar i Stockholm. I Vasaparken hittas en styckmördad kvinna med ett meddelande skrivet på magen. Gärningsmannaprofilgruppen och Sara Benedikt kopplas genast in på fallet.

Utredningen tar henne från gatuprostitution i innerstaden till de allra flottaste villaförorterna och ett hemligt sällskaps dekadenta sexfester.

När ytterligare en kvinna hittas styckad misstänker Sara att en seriemördare ligger bakom. Hon måste snabbt förstå sambanden mellan offren innan nästa kvinna mördas. För tiden håller på att rinna ut.

LENA LINDEHAG är redaktör på Expressen och har tidigare arbetat som nyhets- och kriminalreporter. Sista morgonen är den fristående andra pulshöjande delen i serien om den forensiska psykologen Sara Benedikt.

"Sträckläste! Vansinnigt spännande, en bok som är omöjlig att lägga ifrån sig."
– Leffe Grimwalker, författare


”Det är välskrivet, och det är rafflande spännande!”
– Gunilla Leining, ljudboksinläsare

"Välskriven och nerkittlande – läs!"
– Anna Karolina, författare
I natt är jag din
9789180313261
Det är tidigt nittiotal i en mindre stad i Bergslagen. Sextonåriga Jennifer har precis gått ut högstadiet och ser fram emot sommarlovet. Men en kväll försvinner hon spårlöst.

Kommissarie Albert Steen får i uppgift att lösa mysteriet. Snart märker han att det har skett en serie stölder av kvinnounderkläder i området, och skolans fritidsledare misstänks ha tafsat på eleverna.

Allting ser ut att hänga ihop, men Albert tvekar.

Trettio år senare sitter terapeuten Sara Benedikt på sin praktik i Stockholm. Hennes exmake har hört av sig igen, och hans trakasserier blir allt brutalare.

När Albert Steen kommer till henne för att få hjälp innebär det en chans för dem båda att läka sina sår. Men insatserna är höga och det dröjer inte länge förrän deras liv är i fara.

I natt är jag din är en berättelse om det värsta som kan drabba en förälder och om en ondska vi inte kan se, men som finns mitt ibland oss. Det är en närgången thriller som utan att tveka håller dig fast och sen aldrig släpper taget.

”Vilken nagelbitare! Det är spännande, brutalt och stundtals riktigt rått och otäckt – en bra thriller helt enkelt. Det här är en sådan där bok som kryper in, som jag drömt mardrömmar om på natten, alltså en bok helt i min smak.”
– Minbokstapel

”Wow, vilken deckardebut! Den här boken sträckläste jag! Slutet är ruggigt spännande och den här serien ser jag verkligen fram emot att läsa!”
– Helenasdeckartips

”Oj så spännande, det här är ingen cosy crime deckare, lite läskig och rå emellanåt, som en thriller ska vara. Välskriven och det är många trådar, som vävs ihop på ett väldigt bra sätt. Jag hoppas verkligen att få läsa mer av Lena och följa Saras fortsatta liv.”
– Ewasboktips
Mina åtta år i Kality: Hur småstadstjejen Ingela blev "Storbedragerskan" och hamnade i Etiopiens mest fruktade fängelse
9789137155883
Det är högsommar i Stockholm när en morgontidig parkarbetare gör ett makabert fynd i Vasaparken. En styckad kvinnokropp med huvudet avlägsnat och gåtfull text skriven på magen. Gärningsmannaprofilgruppen och Sara Benedikt kopplas snart in på fallet.

Sara har efter polisutbildningen vässat sina kunskaper som forensisk psykolog och är nu både psykolog och polis med rätt att bära vapen. När ett andra offer hittas i Vanadislunden inser polisen att det är en seriemördare de jagar.

Utredningen tar Sara hela vägen från gatuprostitution i innerstaden till villaområdena i Stockholms flotta förorter och vidare till ett exklusivt och hemligt sällskap som ägnar sig åt spektakulära sexfester. Samtidigt sveper det in mörka skuggor från Saras förflutna som hotar att förgöra henne.