Profil

Profile photo oflena.lindehag.3975

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Verksam inom
Deckarförfattare, Fackboksförfattare
Mitt författarskap
Journalist och författare.
Tidigare bland annat nyhetsreporter och kriminalreporter på Expressen, där jag i dag arbetar som redaktör.

Våren 2023 släpptes "I natt är jag din" (Bokfabriken), som är första delen i serien om den forensiska psykologen Sara Benedikt. Uppföljaren "Sista morgonen" kommer våren 2024.

Tidigare har jag bland annat gett ut ”Mina åtta år i Kality: Berättelsen om hur småstadstjejen Ingela blev 'Storbedragerskan'och hamnade i Etiopiens mest fruktade fängelse" (Forum).

Jag kan erbjuda:
• Föreläsning om mitt författarskap, mina böcker och den kreativa processen.
• Fiktion vs verklighet. Föreläsning om att använda journalistiska verktyg i såväl fackböcker som fiktion.
• Workshops med skrivövningar.
• Skräddarsyr också enligt önskemål!
Region
Stockholm
I natt är jag din
9789180313261
Det är tidigt nittiotal i en mindre stad i Bergslagen. Sextonåriga Jennifer har precis gått ut högstadiet och ser fram emot sommarlovet. Men en kväll försvinner hon spårlöst.

Kommissarie Albert Steen får i uppgift att lösa mysteriet. Snart märker han att det har skett en serie stölder av kvinnounderkläder i området, och skolans fritidsledare misstänks ha tafsat på eleverna.

Allting ser ut att hänga ihop, men Albert tvekar.

Trettio år senare sitter terapeuten Sara Benedikt på sin praktik i Stockholm. Hennes exmake har hört av sig igen, och hans trakasserier blir allt brutalare.

När Albert Steen kommer till henne för att få hjälp innebär det en chans för dem båda att läka sina sår. Men insatserna är höga och det dröjer inte länge förrän deras liv är i fara.

I natt är jag din är en berättelse om det värsta som kan drabba en förälder och om en ondska vi inte kan se, men som finns mitt ibland oss. Det är en närgången thriller som utan att tveka håller dig fast och sen aldrig släpper taget.

”Vilken nagelbitare! Det är spännande, brutalt och stundtals riktigt rått och otäckt – en bra thriller helt enkelt. Det här är en sådan där bok som kryper in, som jag drömt mardrömmar om på natten, alltså en bok helt i min smak.”
– Minbokstapel

”Wow, vilken deckardebut! Den här boken sträckläste jag! Slutet är ruggigt spännande och den här serien ser jag verkligen fram emot att läsa!”
– Helenasdeckartips

”Oj så spännande, det här är ingen cosy crime deckare, lite läskig och rå emellanåt, som en thriller ska vara. Välskriven och det är många trådar, som vävs ihop på ett väldigt bra sätt. Jag hoppas verkligen att få läsa mer av Lena och följa Saras fortsatta liv.”
– Ewasboktips
Mina åtta år i Kality: Hur småstadstjejen Ingela blev "Storbedragerskan" och hamnade i Etiopiens mest fruktade fängelse
9789137155883
I väntan på fängelsedom flyr Ingela Jansson rättvisan i Sverige tillsammans med sin sjuåriga dotter. Efter tre år på fri fot fängslas hon i ökända Kality i Etiopien. Hon döms till lagens strängaste straff, 55 år. I det hårda fängelset genomlider hon umbäranden som få kan föreställa sig. Långt borta är drömmen om glänsande framgång och ett idylliskt familjeliv. I Kality upplever hon misär och förnedring. De mest basala behoven blir allt som räknas och hon är nära att dö när kroppen försvagas i brist på mat och sjukvård. Men hon hittar också oväntad vänskap och värme bland de prövade etiopiska kvinnorna som delar hennes liv i Kality. Helvetet blir vardag.

Hur hamnade hon där? Vilka val i livet ledde henne dit?

Det här är Ingelas egen berättelse.
Barnsäkerhetsboken