Profil

Profile photo oflena.lindehag.3975

För att kunna skicka en förfrågan måste du vara inloggad som arrangör. Har du inget konto kan du registrera ett kostnadsfritt konto här.

Profil
Verksam inom
Biografi, Deckarförfattare, Fackboksförfattare
Mitt författarskap
Jag är journalist och har tidigare arbetat som nyhets- och kriminalreporter på Expressen. Tidigare har jag bland annat gett ut ”Mina åtta år i Kality: Berättelsen om hur småstadstjejen Ingela blev 'Storbedragerskan'och hamnade i Etiopiens mest fruktade fängelse" (Forum).

Våren 2023 gör jag skönlitterär debut med "I natt är jag din" (Bokfabriken), som är första delen i serien om den forensiska psykologen Sara Benedikt.

Om boken:

Det är tidigt nittiotal i en mindre stad i Bergslagen. Sextonåriga Jennifer har precis gått ut högstadiet och ser fram emot sommarlovet. Men en kväll försvinner hon spårlöst.

Kommissarie Albert Steen får i uppgift att lösa mysteriet. Snart märker han att det har skett en serie stölder av kvinnounderkläder i området, och skolans fritidsledare misstänks ha tafsat på eleverna.

Allting ser ut att hänga ihop, men Albert tvekar.

Trettio år senare sitter terapeuten Sara Benedikt på sin praktik i Stockholm. Hennes exmake har hört av sig igen, och hans trakasserier blir allt brutalare.

När Albert Steen kommer till henne för att få hjälp innebär det en chans för dem båda att läka sina sår. Men insatserna är höga och det dröjer inte länge förrän deras liv är i fara.

I natt är jag din är en berättelse om det värsta som kan drabba en förälder och om en ondska vi inte kan se, men som finns mitt ibland oss. Det är en närgången thriller som utan att tveka håller dig fast och sen aldrig släpper taget.
Region
Stockholm